The Others Acısının hesabını internette soruyor

Acısının hesabını internette soruyor

20.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Acısının hesabını internette soruyor

Acısının hesabını internette soruyor


17 Ağustos depreminde kızını ve eşini kaybeden acılı bir babanın yetkililerden hesap sorduğu internet sitesine ülkenin dörtbir yandan destek mesajları yağıyor


       Eşini ve minik kızını 17 Ağustos depreminde kaybeden acılı baba Erdoğan Koparal’ın internetteki ‘www.1freespace.com/ekoparal/1.htm’ sitesi, felakette ihmale kurban veren depremzedelerin buluşma adresi haline geldi.
       Yalova’da, tamamen yıkılan bir sitede eşi Mesude ve henüz altı yaşındaki kızı Yasemin’i kaybeden Koparal, bir yıldır beklemesine rağmen yetkililerden umudunu kesince, devlete ve inşaat şirketine karşı internet ortamında mücadele başlattı.

       “Sebep Allah’tan değil"
       Sitesinden tüm depremzedelere mücadele çağrısında bulunan Koparal, yaşanan felakete rağmen yetkililerin duyarsızlığına ateş püskürdü.
       Açtığı sitede, “Sandım ki, bu olay herkesi çok etkileyecek, insanlığımızı hatırlatacak. İnsanca davranmayanlar cezalandırılacak" diyen acılı baba, yetkililere öfkesini de şu sözlerle dile getirdi:
       “Ölü sayısından başlayarak yalan söylemeye başlayan yöneticiler, şimdi de konutları yıkılan müteahhitlere yeni ihaleler veriyor. Bizler sustukça bunlar aynı oyunları oynayacak, 2000 küsür yılında başka bir depremde yüz binlerce insan daha ölecek. Ve sebep Allah’tan geldi mi olacak?!"

       AİHM’ye gidiyor
       Duygularını Milliyet’le de paylaşan Koparal, bugüne kadar yardım istediği inşaat şirketi yetkilileri, milletvekilleri ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den hiçbir yanıt alamadığını belirtti.
       Bunun üzerine, yöneticilerin ihmal ve sorumluğu nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandığını söyleyen acılı baba, inşaat şirketi hakında da Türkiye’nin en büyük tazminat davasını açmayı hedefliyor.
       Şimdiden yüzlerce destekçi bulan Koparal, tüm bunları başarabilmek için daha çok destek bekliyor ve “Tazminat davası için önümde bir aylık süre var. Herkesi www.1freespace.com/ekoparal/1.htm adresine bekliyorum" diyor.

       Yasemin reklam yıldızıydı
       Erdoğan Koparal’ın kızı Yasemin, Türkiye’nin yüzünü iyi tanıdığı minik bir reklam yıldızıydı. Bebekliğinden bu yana çok sayıda reklamla minik yıldız ünvanını alan Yasemin, özellikle bir bebek bezi reklamında şöhretini iyice arttırmıştı. Koparal, şimdi Yasemin’i sitesinde yaşatıyor.