The Others Açlık grevleri bitiyor

Açlık grevleri bitiyor

26.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Açlık grevleri bitiyor

Açlık grevleri bitiyor

BAROLAR, İnsan Hakları Derneği ve cezaevi yetikilerinin girişimleri üzerine Çanakkale ve Nazilli cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülerce başlatılan açlık grevleri dün sona erdi. Erzurum Cezaevi'ndeki eylem 41. gününü doldururken, eylem hazırlığındaki Diyarbakır E tipi Cezaevi'nde durumun sakin olduğu bildirildi.
Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 68 siyasi tutuklu ve hükümlünün 34 gündür sürdürdüğü açlık grevi, Nazilli Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Öztürk'ün girişimleriyle sona erdi. Durumu ağır olan üç kişi hazstaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik nedeniyle isimleri açıklanmayan mahkumların durumlarının iyiye gittiği kaydedildi.
Çanakkale E - Tipi Cezaevi'nde bir grup mahkum da önceki gün başlattıkları açlık grevini bıraktı.

Erzurum Özel Tip ve E - Tipi cezaevinde, terör suçundan tutuklu ve hükümlü 370 kişinin başlattığı dönüşümlü açlık grevi ise 41. gününü doldurdu. Cezaevi Savcısı Numan Eroğlu, yönetimin bazı uygulamalarını protesto etmek amacıyla başlatılan açlık grevinin 83 kişiyle devam ettiğini belirterek, bazı hükümlü ve tutuklularda ciddi olmayan rahatsızlıklar görüldüğünü, bu kişilerin doktor kontrolünden geçirildiğini bildirdi. Eroğlu, bu hafta İstanbul'dan gelecek dernek temsilcilerinden oluşan heyetin girişimleriyle açlık grevini sona erdirmeyi umduklarını söyledi.