The Others Ağlatan tören

Ağlatan tören

16.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ağlatan tören

Ağlatan tören


Ümran Avcı İstanbul


İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin `Ayın iletişimcisi' ödül töreninde, Mayıs ayı özel ödülüne layık görülen şehit Astsubay eşi Yıldız Namdar, hem ağladı hem ağlattı.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Panatel - Panasonic'in düzenlediği Mayıs ayının iletişimcisi ödülleri sahiplerini buldu. Kişi dalında emekli bankacı Nebahat Acar, kurum dalında Galatasaray Spor Kulübü ile şehit Astsubay Murat Namdar Mayıs ayının iletişimcisi ödülüne layık görüldü.
Rektörlük binasındaki törene beş yaşındaki oğlu Buğrahan ile gelen Namdar, seçici kurul üyelerini ağlattı.
Panatel - Panasonic A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bermek yaptığı konuşma sırasında sesi titrerken, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Akgüner, terör örgütünün başı Öcalan'ın yargılandığı duruşmada Namdar'ın yaptığı konuşmayla terörün gerçek yüzünü uluslararası kamuoyuna gösterdiğini belirttirken gözyaşlarına hakim olamadı.
Törende gözleri dolan İ.Ü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nükhet Güz ise, FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak'ı eleştirerek şöyle konuştu;
"Son zamanlarda bir uğraştaşım daha var, Mısır'ı Cumhuriyet'e karşı çıkaracak yürekliliği, cesareti kendinde görüyor. Yürekliliğini kutlarım ama bir kadın olarak beni utandıracak o az aklını hiç kutlamam. Bir Yıldız hemşire, tam bir yıldız. İşte anam o, işte bacım, kardeşim, kızım o. Benim için binlerce milyonlarca Nazlı Ilıcak bir tarafa, iletişimci olarak Yıldız hemşire bir tarafa. İçimden birtek onu seçmek, onu tac etmek geldi."
Yaşama direncini yitirmeden, yaşadıklarını onurlu bir biçimde anlatması ve tarih üzerinde düşünülmesi gereken bir işaret bırakması nedeniyle özel ödüle layık görülen Namdar ise, "Bu ödülü bana sevgilerin en güzelini yaşatan, bana meyvelerin en tatlısını kazandıran canımdan çok sevdiğim eşim şehit Murat Namdar ve 30 bin şehit ailesi için alıyorum" dedi.
Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Namdar, eşini kaybettiğinden beri yalnız başına ağladığını belirterek, "İnsanların gösterdiği desteğe teşekkür ediyorum. Yıllardır ağır bir yükün altında eziliyordum, verilen destek acılarımı hafifletecek ama geçirmeyecek" dedi. Öcalan'ı karşısında gördüğünde yaşadığı korkunç günü hatırladığı, umutları ve hayallerinin aklına geldiğini belirten Namdar, "Hiçbir suç cezasız kalmamalı. Ölüm kötü birşey ama Öcalan da 30 bin insanla beraber 30 bin aileyi yoketti" diye konuştu.