The Others AİHM Başkanı ders verecek

AİHM Başkanı ders verecek

19.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

AİHM Başkanı ders verecek

AİHM Başkanı ders verecek


24 Nisan'da Ankara'ya gelecek olan Wildhaber Anayasa Mahkemesi'nin 38. yıldönümü etkinliklerine katılıyor


       İnsan hakları ihlalleri nedeniyle Türkiye hakkında birçok olumsuz karar veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Başkanı Luzius Wildhaber önümüzdeki hafta Ankara'ya gelecek.
       Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 38. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere 24 Nisan'da Ankara'ya gelecek olan Wildhaber, etkinlikler çerçevesinde düzenlenen sempozyumda bildiri sunacak.
       Wildhaber'in, bildiriyi Anayasa Mahkemesi yetkililerinin tartışmacılara dağıtılması için önceden istemesine, "Beraberimde getireceğim" karşılığını verdiği ifade edilirken, insan hakları konusunda kapsamlı bir bildiri sunmasının beklendiği vurgulandı.
       Wildhaber ile birlikte Ankara'ya gelecek olan AİHM'deki Türk Yargıç Rıza Türmen de sempozyumun ilk günkü toplantısına başkanlık yapacak. Bu oturumda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Sait Güran "Egemenlik Ulusundur, Üstünlük Anayasa'dadır" başlıklı bir bildiri sunacak.
       Aynı oturumda Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Şeref Ünal "AİHM Kararlarının İç Hukuka Etkileri"ni anlatacak. Polis Akademisi'nden Yard. Doç. Dr. Vahit Bıçak da "AİHM ve Kararlarının Türk Hukukunun Gelişimine Katkıları" konusunda bir konuşma yapacak. Sempozyum iki gün sürecek.

Sezer de hazırlandı

       Geçirdiği by - pass ameliyatı nedeniyle bir süre önce rapor alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in de raporunun süresi dün sona erdi. Geçen yıl Mahkeme'nin kuruluş yıldönümündeki konuşmasıyla tartışmalara neden olan Sezer'in bu yıl konuşmasını raporlu olduğu süre içinde hazırladığı belirtildi.
       Sezer'in konuşmasını, AİHM Başkanı Wildhaber'in sunacağı bildiriyle aynı gün yapması "İki başkan insan hakları konusunda ders verecek" yorumlarına neden oldu.