The Others Aldım, verdim...

Aldım, verdim...

17.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aldım, verdim...

Aldım, verdim...
17 Ocak 1999
Çintay

Aldım, verdim...
Anlatanların yalancısıyız. Memleketimizin yaşını başını almış zenginlerinden hayırsever bir adamcağız, geçtiğimiz günlerde gündemi dehşetli işgal eden hafif patatesimsi ama çoğuna göre güzel, ayrıca iyi eş, cici anne, iyiliksever vatandaş olan şarkıcımıza fena halde tutulmuştur. Ortak tanıdıklarla haber yollar: "Paris'e gidiyorum, sipariş listesini versin." "Ahh," der güzel kadın işveyle, "Ben bir şey istemem ki, sadece külot isterim." Sorarlar: "Peki bedeni falan ne olacak?" "Amaan," der iyi anne, "avucuna sığsın yeter."
Bu gözütokluğun genç şarkıcımıza Miami'de bir ev olarak geri döndüğü rivayet olunuyor. Gördüğünüz gibi hediyenin büyüğü küçüğü olur da, olmaz! Biz de dedik, bu yılbaşı arifesinde bazı hediye alternatiflerini hatırlatalım. Artık siz, içinde bulunduğunuz duruma göre, içlerinden seçin. Romalı şair Ovidius'un dediğini de unutmayın: "Hediyeler, inanın bana tanrıları da insanları da baştan çıkarır."

İcabında kaz şeklinde dönecek olan hediyeler
Geçen hafta Akmerkez'deki Gilan'ın önünde kikirdeşen üç kadın gördüm. "Ayy, iyi bakmak lazım; malum yılbaşı geliyor," dedi biri, öbürleri de onayladı. Vitrinde abartılı bir nohut pırlanta da var ama Gilan'ın özellikle elmaslıları çok güzel oluyor. Nişantaşı'ndaki Diamond'ın da Osmanlı koleksiyonu görkemli doğrusu. Altın kordonlu eski görünümlü elmas damlayı en son 750 milyona indirdiler ama kazı zamansız verdiğimi düşünüyorum.
Saat klasik hediyedir ama Gucci'nin modelleri çoğu kadının rüyasını süslüyor. Deri kayışlı dikdörtgen saat, Rumeli Caddesi'ndeki L'etoile'de 150 milyon. Kürk modası malum, sonra çekici antika parçalar, uçak biletleri... Çok mu kadınsı oldu? Rafine zevkleri olan erkekleri Bang & Olufsen marka bir televizyon ya da müzik aletiyle sevindirebilirsiniz. DVD talebi olanlar da varmış, bilmem artık...

Kılık kıyafet
Paradan çıkmaya razıysanız, Derishow'un uzun deri pardösüleri ve ikili kumaş takımları, Vakko ve DKNY'ın zarif dekolteli abiye elbiseleri büyüleyici hediyeler kategorisine giriyor. Beymen'in yabancı markalarında yüzde 30 indirim var. Silk & Cashmere'in kaşmirleri, özellikle de Paşmina koleksiyonu anneler için ideal. Sezonun obsesyonu noktasına varan küçük şıkıdım çanta modasının farkındasınızdır. En prestijli marka ve mağazalarda mücevher fiyatına gördüğünüz modellerin çok benzerlerine ucuzcularda da rastlıyorsunuz. Mango, Zara ve Afrodit'te 6 - 8 milyona şık modeller çok hoş yılbaşı hediyeleri olabilir. Şal, atkı, otriş modasından da haberdarsınızdır; yine Mango ve Zara'da 5 - 7 milyona çekici parçalar...
Erkekler mi dediniz? Vakko'nun aynı tonlardaki gömlek ve kravatları, özellikle de şarap ve mürdüm civarında gezinenler, Ralph Lauren'in hemen her şeyi, Yargıcı'nın kazakları... Karaca'nın erkek trikoları şaşırtıcı bir reform geçirmiş. Bedenlere ve hediye verilecek şahısların tarzına dikkat! Çinli düşünür Chuang Tzu'nun dediği gibi, bacakları olmayan bir adama ayakkabı hediye etmenin hiçbir değeri yoktur.

Ben esmeri badem ile...
Ağırlardan başlarsak; Dom Perignon şampanya 129 milyona, Swissotel'in içindeki Swiss Gourmet'de. İniyoruz: Kavaklıdere Kalecik Karası 9.5 milyona, Nişantaşı'nda Manhattan Gourmet Store'da. Ah, çikolata tabii! Neuhaus (Tel: 0212 257 21 55) ve yeni çikolata butiği Bind'de (Tel: 0212 216 40 55) resim gibi şeyler var. Bağdat Caddesi'ndeki Nobel'de ve Cafe Marmara'larda Caffarel marka çikolatalar satılıyor. Özellikle yeşil elma, domates ve kalpler güzel. Mısır ve salatalıklara bulaşmayın! Klasiklerdense Vakko'nun Superfine çikolatalarıyla Divan'ınkileri değişmem. Bir de sepetler... Vakkorama Gourmet Sepeti: Değişik şişe ve kavanozlarda baharatlı zeytinyağlar, portakallı çay, kahve, makarna, baharat, 30 milyon 950 bin liraya. Cafe Marmara'nınkiler içinde de özel Sarafin'li Chopin göz dolduruyor ama sanki biraz fazla mı pahalı?

Hesapsız hesaplı
Yargıcı'nın bu sezonki yeniliği Water Works: Lavanta Kolonyası 2 milyon 850 bin, duş jeli 1 milyon 450 bin, likit sabun 1 milyon 450 bin, el ve vücut kremi 1 milyon 950. bin lira. İster tek, ister toplu alın. Suya sabuna dokunmayan temiz bir hediye!
Mango'larda 3 - 6 milyona tüylü, taşlı, boncuklu en moda takılar... Casa Club'larda her mutfağa uyacak rendeden kahve makinesine her şey. Ayrıca mum, deniz kabuğu, çanak, çömlek, stil... Nişantaşı Ev+'da makul fiyatlara, bağırmayan renklerde gayet sade ve uyumlu kap kacak... Bir de içine kuru yaprak kaçmış mumlar. Mudo Concept'in 6 milyon civarında seyreden ağaç çerçeveleri, 3 - 5 milyona metal banyo askılıkları, sabunluk, diş fırçalık şeklinde banyo takımları... Erenköy'de Cafe Kikka'nın yanındaki Tatoo'da sonsuz hediye çeşidi. Atlas Pasajı'ndaki Kod Müzik'te hiçbir yerde olmayan en seçilmiş CD'ler; Tinderstick 5 milyon 750 bin lira. İki adım ötede Dünyayı Kurtaran Adam benzeri kitsch posterler, Vira'da takma kirpik, bıyık, sakal ve sahne makyajı için neler neler...

Hepsi bana
Bayatlamayacak, modası geçmeyecek, kilo aldığınızda gardırobun arkasına itilmeyecek; verilen paraya değecek. Üstelik yılbaşı gecesi size saadet dolu aşk dakikaları olarak geri dönecek... Maçka Cad, No: 5'te yeralan Güngör Dekorasyon, Ralph Lauren Home Collection'ın tüm ürünlerini getiriyor ama ben yatak takımlarında kaldım. Southport Koleksiyonu el örgüsü süveter deseni yastık kılıflarıyla, insanı çağıran nevresim takımları ve yatak örtüleriyle gerçekten çok çekici; hem dönemin lüks kavramına da cuk oturuyor.
Bu yatakta '99'un ilk sabahı eski pazen pijamalarınızla mı uyanacaksınız? Yok artık! Nişantaşı, Akkavak Sok, No: 9'da açılan Palmers'ı bilmiyorsanız da Kybele, Marks & Spencer ya da mahallenizdeki çamaşırcıya uğramışlığınız vardır herhalde. Birincisinde transparan kırmızılarla bordolar, ikincide rüya gibi La Perla'lar, üçüncüde üstte nefis duran doreli siyah takımlar... İster en seksi boncuklu transparanları, ister en hip, belde biten kız çocuğu çamaşırlarını seçin ama beni dinlerseniz '99'a kırmızı girin.
Mutlu, aşklı yıllar... Allah sevdiğinize kavuştursun!

Yedim:
* "Bizi paramız için seven kadınlar gayet keyif vericidir: Çünkü hiç değilse onları elde tutmak için ne yapmamız gerektiğini biliriz." Francis Blanche

* Nişantaşı'nda Crema: Değişik peynirler, ev reçelleri, aromalı zeytinyağlar, binbir çeşit yemek malzemesi. Sandviç, salata ve pastalardan da ısmarlanabilir. Tel: 219 39 31.

* "Ben ne yazdım sen ne fehmettin garip efsanedir..." Muallim Naci

* Yapı Kredi Yayınları'nın Galatasaray'daki satış mağazası elemanları insanı çok zorluyor. Hadi yavaşlıklarına tahammül edelim ama ya terbiyesizlikleri!

* Gucci makyajı: Ten bir kat mat, üstü yer yer ışıltılı... Var yok arası yanak, bebek dudak... Buna karşılık gözlere abanın. Boyalar ne kadar dağılırsa o kadar iyi...

* Tasarım gurusu Philippe Starck yemek hadisesine girdi. Kuskus, zeytinyağı, organik şampanya derken 30 çeşit ürün çıkarmış. Şimdilik bizde yok; yolu Londra'ya düşen Conran'dan bulabilir.

* Derishow The End'de dirseğe kadar uzanan siyah deri eldiven çok şık; fiyatı 10 milyon.