The Others Alkollü çıkan kadın bakan istifa etti

Alkollü çıkan kadın bakan istifa etti

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alkollü çıkan kadın bakan istifa etti

Alkollü çıkan kadın bakan istifa etti


Yeni Zelanda'lı kadın bakan Ruth Dyson yasal sınırın iki katı alkolle yakalandı. Derin üzüntü duydu. Ertesi gün Başbakan'a istifasını verdi


       Yeni Zelanda'da pazartesi gecesi alkollü araba kullanırken polise yakalanan ve bunu onuruna yediremeyen Ruth Dyson adlı kadın devlet bakanı kendi isteğiyle istifa etti.
       Polisin yaptığı alkol muayenesinde, sağlık, kaza sigortası, iş ve sosyal hizmetlerden sorumlu olan Dyson'ın kanında yasal sınırların iki katı miktarda alkol saptandı. Alkollü araç kullanmakla suçlanan kadın bakan, önümüzdeki ay mahkemede ifade vermeye çağrıldı.
       Muayenede alkollü çıktığını inkar etmeyen Dyson, olayın ertesi günü "davranışının, bakanlık yetkilerini kullanmaya devam edip edemeyeceği konusunda şüpheye yol açtığını ve bu yüzden görevinden ayrılmak zorunda olduğunu" söyleyerek kadın Başbakan Helen Clark'a istifasını sundu. Dyson, ayrıca hem alkollü araba kullanırken yakalandığı hem de bu durumun hükümette yaratacağı sıkıntılar için çok üzgün olduğunu söyledi. Başbakan Clark da "derin üzüntü" duyduğunu belirterek bakanın istifası kabul etti.