The Others Ana kucağında özgürlük sevinci...

Ana kucağında özgürlük sevinci...

15.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ana kucağında özgürlük sevinci...

Ana kucağında özgürlük sevinci...


Hasan Dalgıç İzmir


       PKK propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esrin Akın, 35 günlük gözaltının ardından çıkarıldığı mahkemede tahliye edildi.
       Mart 1999'daki Nevruz kutlamalarında dağıtılan bildirileri yazdığı ve örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 8 Aralık 1999'da evinden gözaltına alınan Akın, İzmir DGM'deki ifadesinde, "Olay günü dersteydim ve kesinlikle o yazıları ben yazmadım. Ekspertiz raporunu göstererek suçu kabullenmemi istediler. Reddedince, bunun örgüt tavrı olduğunu söylediler. Suçsuz olduğumu tekrarladım. Cezaevinde de siyasi suçluların kaldığı koğuşlarda kalmak istemedim. Okumak, öğretim üyesi olmak istiyorum" dedi.
       Akın'ın avukatı Kemal Kırlangıç da, müvekkilinin sınav kağıtlarından alınan örneklerle suç unsuru bildiriler arasında sağlıklı bir karşılaştırma yapılamayacağını belirterek, "Polis laboratuvarının teknik donanımı yetersiz. Sadece altı harf arasında benzerlik kurulmuş. Tahliye istiyoruz" diye konuştu.
       Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taylan Altuğ ve yedi öğretim üyesi de yaptıkları ortak açıklamada, "Sık yaşanan bu olayların son bulmasını, öğrencilerin ve biz öğretim üyelerinin üzerindeki bu tür garip tehdidin kaldırılmasını, üniversiteli olmanın ilk şartı görüyoruz. Eylem sırasında derste olan öğrencimizi kaybetmek, okulundan uzaklaşmasını görmek istemiyoruz" dediler.
       Mahkeme heyeti de Akın'ın el yazısı örneğinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Grafoloji İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine ve tahliyesine karar vererek duruşmayı 7 Mart 2000'e erteledi.
       Duruşmayı izleyen öğretim üyesi Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu da, "Esrin bir ayla kurtuldu. Ama, üç ay tutuklu kalan öğrenci okuldan kopuyor" dedi.