The Others Ankara'dan kararlı tavır

Ankara'dan kararlı tavır

08.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ankara'dan kararlı tavır

Ankaradan kararlı tavır


Sezer İran'a gitmiyor


       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in İran'a gitmeyeceği, Ankara Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Lavasani aracılığıyla resmen bu ülkeye bildirildi. Türk emniyet birimlerinin hazırladığı Hizbullah dosyası da, diplomatik kanallardan Tahran'a iletildi.
       Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı, haftalık basın toplantısında, Sezer'in yoğun gündemi nedeniyle İran'a gidemeyeceğini dile getirerek şöyle konuştu:
       "Türkiye ile İran ilişkilerinin olumlu bir çizgide seyretmesi her iki halkın da yararınadır. Politikamız da budur. Buna karşın, iki ülke ilişkilerinin güvenlik alanında tam anlamıyla tatmin edici bir düzeyde olduğunu söylemek mümkün değildir."
       Atacanlı, bir soru üzerine, CBS televizyonunun Türkiye'ye kaçan ve İran istihbarat yetkilisi olduğunu ileri süren Ahmed Behbahani ile röportaj yapmak için kendilerinden randevu talep ettiğini, ancak bu isteğin uygun bulunmayarak reddedildiğini, İran'ın da Behbahani için iade talebinde bulunmadığını söyledi.
       Atacanlı, Hizbullah dosyasının İran'a nasıl ve ne zaman iletildiği yönündeki soruları yanıtsız bırakırken, "Bu bilgileri İran'ın ciddiyetle ele alınarak incelemesini ve makul bir sürede yanıt vermesini bekliyoruz" demekle yetindi.