The Others AÖF'lülerin kaderi

AÖF'lülerin kaderi

17.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

AÖF'lülerin kaderi

AÖFlülerin kaderi

AÇIKÖĞRETİM Fakültesi tüm hükümetler tarafından desteklendi ve öğrenci sayısı giderek arttırıldı. Siyasiler hemen her fırsatta Açıköğretim ile örgün öğretim öğrencileri arasında fark olmadığını ifade ederken, uygulamada ortaya çıkan farklılıklar AÖF'lü öğrencileri tepkilerine neden oluyor.
Açıköğretim Fakültesi öğrencileri sınav kağıtlarının bilgisayarda okunması nedeniyle 49 not ortalamasıyla sınıfta kalıyorlar. Örgün öğretimde, öğretim üyesinin inisiyatifiyle bu durumdaki pek çok öğrenci sınıflarını geçebilirken, AÖF'lü öğrenciler için aynı uygulama söz konusu olamıyor.
Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, örgün öğretim kurumlarında tek ders sınavlarının bulunduğunu, kendilerinin ise böyle bir hakları olmadığını belirterek, "Son sınıfta tek ders nedeniyle tekrar yapmak zorunda kalıyoruz. Oysa pek çok fakültede öğrencilere tek ders sınav hakkı veriliyor. Yetkililerden bize de aynı imkanın tanınmasını istiyoruz" dediler.
Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, ise, yönetmelikte, tek ders sınavı ile ilgili bir madde bulunmadığını belirterek, "Bizim öğrencilerimiz en fazla 2 derse kadar, başarısız oldukları derslerden borçlu geçebiliyorlar. Bu nedenle tek dersten sınıfta kalma yok. Böyle bir durum ancak son sınıflar için söz konusu olabilir. Ancak, bütünleme sınavları bittikten sonra yeni dönem başlıyor. Arada tek ders sınavı yapmak çok zor ve büyük bir organizasyon getirir" dedi.