The Others Arka sayfada önemli değişiklikler var

Arka sayfada önemli değişiklikler var

01.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arka sayfada önemli değişiklikler var

Arka sayfada önemli değişiklikler var


Milliyet 26 Aralık tarihinden itibaren "tarihi" bir değişikliğe gitti.
Arka sayfada yer alan spor haberleri iç sayfalara kaydırıldı.
Yerini güncel haberler aldı.
Geleneksel spor sayfasındaki bu değişiklik tabii ki gözlerden kaçmadı. Çok sayıda okurun "neden böyle oldu?", "sporu içe kaydırmakla yanlış yapılmadı mı?" gibi sorularına yol açtı.
Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y Yılmaz açıklıyor:
"Önce belirteyim ki, bu bir deneme. Milliyet'in 50 yıllık tarihinde arka sayfasında hep spor olmuş. Başka haberlere bu sayfayı açmak okur tarafından nasıl karşılanır, gazete için ne gibi bir sonuç doğurur, bilemiyorum. Önümüzdeki bir ay futbol maçları yok. Biz de dahil ne kadar aksini iddia edersek edelim, gazetelerin spor sayfalarında esas olarak futbol, özellikle de üç büyüklerle sınırlı bir futbol var. O sayfanın okur potansiyelini daraltıcı bir faktör bu bence."
Nasıl?
"Şundan dolayı: Kadın okurların önemli bir bölümü spor okumuyor. Milliyet'in biraz 'erkeksi' bir imajı var. Bunda arka sayfadaki spor sayfasının rolü olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim, ama fikrim bu."
"Diğer gazetelerin arka sayfa konsepti bizim üçüncü sayfamız aslında. Biz bu arka sayfayı biraz daha 'light' bir birinci sayfa gibi kullanmak istiyoruz. Birinci sayfada yer bulamayan, haber olmayan günlerde rahatlıkla birinci sayfaya girebilecek türden haberler var. Başarılı olursak, gazetenin ikinci bir birinci sayfası olacak."
"Milliyet'i sadece erkek spor okurunun okuduğu bir arka sayfadansa, herkesin okuyacak birşeyler bulabileceği bir arka sayfa Milliyet için daha doğru olur. Ayrıca Milliyet'ten başka arka sayfasında spor veren bir gazete yok.
"Bu, Milliyet'in bir özelliği olarak telaffuz edilebileceği gibi Milliyet'in bir eksikliği olarak da görülebilir. Bunu da test etmek istiyorum. Hata mı değil mi bu bir ay içinde anlayacağız."
Okurların bu bir ay içinde arka sayfayı iyice izleyip değerlendirmelerini Okur Temsilcisi'ne göndermesi yararlı olur mu?
"Elbette. Onların düşüncelerine ihtiyacımız var. Doğru bulan, yanlış bulan, başka öneriler getiren her türlü görüşe ihtiyacımız var."