The Others 'Asker karanlık güce tepkili'

'Asker karanlık güce tepkili'

26.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Asker karanlık güce tepkili'

Asker karanlık güce tepkili


       Ahmet Taner Kışlalı suikastıyla ilgili kontrgerilla iddiasını dile getiren İslami basın, askerlerin Kışlalı'nın cenazesine devlet içindeki karanlık güce tepki göstermek için katıldığını iddia ederken, Türkiye'nin bir askeri darbeye sürüklenmek istendiği görüşüne de yer verdi.
       Akit gazetesi dün "Tezgah tutmadı" manşetiyle verdiği haberde "İstihbaratçılar ve siyasiler aynı görüşte birleşti. Amaç laik - İslamcı çatışması ve askeri darbeye zemin hazırlamaktı. Ama bu ayaklar koktu. Millet artık yemiyor" diye yazdı.
       Haberde emekli asker Talat Turhan'ın "kontrgerilla" iddialarıyla eski MİT mensubu Mahir Kaynak'ın "Amaç Türkiye'yi askeri darbeye sürüklemek" şeklindeki görüşüne yer verildi.
       Akit, "Cumhuriyet bunu hep yapıyor" diye verdiği bir başka haberde ise, "Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından bugün olduğu gibi başta Cumhuriyet olmak üzere solcuların salyalı ağızlarıyla hedef olarak Müslamanları gösterip, katil ilan ettiğini, daha sonra gerçekler ortaya çıkınca Cumhuriyet'in 'Mumcu'yu devlet öldürttü' başlığını attığını" iddia etti.

Cumhuriyet'e sempati

       Bu arada Akit'ten Cumhuriyet'e bir de övgü geldi. Akit Yazarı Hüseyin Üzmez, "Cumhuriyet yazarlarının menfaat önünde eğilmeleri, kapitalizme, faşizme, militarizme teslim olmalarının pek kolay olmadığını" yazdı. Üzmez gazete için "Soyguncu, vurguncu, üç kağıtçı değil. Bu bakımdan ona sempatimiz bile var. En azından münafıklığa tenezzül etmiyor" dedi.
       Yeni Şafak ise "Gerçeği görün artık" manşetiyle çıktı. "Aralarında aşırı laikler, CHP ve bazı gazetelerin bulunduğu bir kesim Kışlalı suikastını tam da suikastçıların istediği gibi yorumluyor" diyen Yeni Şafak, askerlerin Kışlalı'yı katleden karanlık güce karşı kararlılık gösterdiğini belirtti. Yeni Şafak, "Askerler cenazeyi devlet içinde odaklandığı herkes tarafından bilinen güce tepkilerini göstermek için katıldılar. Böylelikle, 28 Şubat'ı referans gösteren odaklardan soyutlanmak istediklerini de ilan etmiş oldular" diye yazdı.
       Milli Gazete ise, "Adres biliniyor" üst başlığından sonra "Katil Ankara'da" manşetine yer verdi. Gazete cinayet adresinin "Yürüyemeyen, sürünen, adı olup kendisi olmayan bir Türkiye'yi arzulayanlar" diye verdi.
       Haberde, "Mumcu dosyasının gereğini yapmayanların da Türkiye'yi yutmak isteyenlerle işbirliği yaptığı" görüşü savunuldu.