The Others Atların keyfi yerinde

Atların keyfi yerinde

27.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atların keyfi yerinde

Atların keyfi yerinde


Fayton çeken atlar sularını otomatik yalaklardan içecek


       Baharın gelmesiyle birlikte Adalar’da faytonlar süslendi, atlar ahırlardan çıkarıldı tımar edildi. Faytoncular at arabalarının bakımını yaparken Adalar Belediyesi de boş durmadı. Adalar’ın sembolü olan faytonları çeken atlar için otomatik su içme yalakları yaptı.

       10 yalak hazır
       Şimdilik Büyükada’ya 10 yalak konulduğunu, Aya Yorgi civarına da yakında 10 tane konulacağını belirten Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden şunları söyledi:
       “Merkezi İngiltere’de olan Dünya Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte ilk defa atlar için, otomatik su içme yalakları yaparak modern bir hizmete imza attık. Lunapark çevresine konulan yalaklar, atlara ve sahiplerine soluk aldıracak. Böylelikle tur yaparken çok susayan atlar için hayati bir sorunu çözmüş olduk."

       Eşekler unutulmadı
       Atların burunlarıyla musluğu iterek açıp kapattığı otomatik sistemli yalakların yanı sıra bir başka çalışma da eşekler için yaptıklarını söyleyen Özden, “Adalılar’ın ve çocuklarımızın sevgilisi eşeklerimiz için yaptığımız üstü kapalı barınaklar da bitirildi. Eşeklerimiz bundan böyle çocukları beklerken güneşten pişmeyecekler" dedi.

       Mevzuata takıldı
       Ahırlar civarındaki görüntü kirliliğini henüz çözemediklerini kaydeden Özden şöyle konuştu:
       “En büyük üzüntümüz Ahırlar mevkiinin Adalar’a yakışmayacak bir görüntü vermesidir. Bu durum yıllardır devam ediyor. Burada faytoncularla atların barınakları iç içe geçmiş oldukça kötü bir durum oluşturuyor. Hem sağlıksız hem de görüntü açısından hoş değil. Gerekli yerlerle yazışmalarımızı yaptık. 21. yüzyılda bu görüntülerin ortadan kalkması gerektiğini söyledik, 127 milyar lira ödenek çıktı. Ancak mevzuat yüzünden bir yıldır paramızı alamadık."

Fayton kaç yazar?

       Büyükada
       Büyük tur 10 milyon, küçük tur 7 milyon, Lunapark 3 milyon, Hastane 1 milyon lira.
       Heybeliada
       Büyük tur 7 milyon, küçük tur 5 milyon, Deniz Lisesi 2 milyon 350 bin, Senatoryum 2 milyon 350 bin, Çam Limanı 3 milyon 500 bin lira.
       Burgazada
       Kış Bahçeleri 1 milyon 250 bin, İntoz Mevkii
       2 milyon 250 bin, Kalpazankaya 4 milyon lira.