The Others Aydın Doğan'dan beşinci okul

Aydın Doğan'dan beşinci okul

31.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın Doğan'dan beşinci okul

Aydın Doğandan beşinci okul

DOĞAN Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, yaptıracağı beşinci okulun protokolünü İstanbul Valisi Kutlu Aktaş'la imzaladı. Sarıyer Derbent'de inşa edilecek 24 derslik Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi'nin gelecek yıl bitirileceği ve yaklaşık 250 Milyar liraya mal olacağı bildirildi.
Kelkit'te Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesi, Gümüşhane'de Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulu, Erzincan'da Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hürriyet Anadolu Otelcilik Meslek Lisesi'ni yapımlarına katkıda bulunan Aydın Doğan, İstanbul'da yaptıracağı Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi için ilk adımı attı. Doğan Medya Center'da dün düzenlenen törenle okulun yapılması için İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Aydın Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey protokol imzaladı.
Törene, Milliyet Gazetesi Murahhas Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Doğan Heper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Orhan Birgit, Milliyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eren Güvener, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım Tesisler Şube Müdürü Kahraman Demirel de katıldı.
Aydın Doğan'a kendisi, çocuklar ve gençler adına eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Aktaş, şunları söyledi:
"Sayın Aydın Doğan, Türk basın hayatında özelliği olan, ayrı bir yeri olan, bizim de saygı duyduğumuz bir şahsiyettir. Kendileri, bu eğitim kampanyasına Sarıyer'in Derbent mevkiinde 24 derslikli bir İletişim Teknik Lisesi yaptırıp Türk Milli Eğitimi'ne armağan edeceklerdir. Bunun yaklaşık değeri 1997 fiyatlarıyla 150 milyar, 1988'de bitirileceği için 250 milyar liradır. Ümit ediyoruz ki bunun iç teçhizatını, donanımını ve bütün bilgisayar donanımlarını, cihazlarını yapıp bize vereceklerdir. Amaçları ülkemize güzel bir teknik lise kazandırmaktır."
Aktaş, bu tür bağışların 24.'sünü imzaladıklarını, Aydın Doğan gibi hayırseverler olduğu sürecede imzalamaya devam edeceklerini belirtti. Aydın Doğan da eğitim konusundaki faaliyetlerine devam edeceklerinin müjdesini vererek "İletişimci olduğumuz için önce bizim mesleğimizde ilerlemek istiyoruz. Öbür dallarda yine çalışmalar yapacağız" dedi.
Basın mesleğinde orta ve alt kademe teknik eleman yetiştirilmesinde sıkıntı olduğunu vurgulayan Doğan şöyle konuştu:
"Bunlar şimdiye kadar alaylı dediğimiz tarzda yetişiyorlardı. Sonradan birkaç tane basın meslek lisesi kuruldu, ama bunlar bir türlü ihtiyaca cevap vermiyorlar. Biz kendi işletmelerimizde ve Türk medyasında bu ihtiyacın arttığını gördük. Daha kaliteli eleman yetiştirmek için gerek televizyon endüstrisine, gerek basın mesleğine, ülkemizin ihtiyacı olan böyle bir girişime talip olduk. Türk eğitim sisteminin bütün dallarda ihtiyacı var, yalnız basın mesleğinde değil. Bizim işimiz basın olduğu için öncelikle bunu tercih ettik. İnşallah buradan çıkan arkadaşlarımız basının çeşitli kollarında çalışacaklar, güzel hizmetler verecekler daha kaliteli bir yayın yapma imkanı bulacağız."
Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesi'nin ilk mezunlarını verdiğini kaydeden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yıl ilk mezunlar hayata atıldı. Orada bir taahhütte bulunmuştum. Bu okuldan mezun olanlar yüksek öğretim yaparlarsa, bizim vakfımız onlardan 10 kişiye burs verecek. Veya buradan mezun olduktan sonra iş hayatını atılırlarsa grubumuzda onlara iş vereceğiz dedim. Bu sene çok seviniyorum, mutluyum. Antalya'da Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesi mezunu iki kızımıza iş verdim. Öbürleri henüz Kelkit'ten çıkmak istemedikleri için orada kaldılar. İnşallah buradan mezun olan gazeteci ve televizyoncu arkadaşlarım da bizim grubumuzda çalıştıklarını sevinçle görürüm."
Doğan, İletişim Fakültesi ve İletişim Akademisi projesi olduğunu da bildirdi.