The Others Aydınlık dergisinden açıklama

Aydınlık dergisinden açıklama

03.08.2009 - 03:07 | Son Güncellenme:

KKTC’nin Ankara Büyükelçiliği, Kıbrıs Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Merkez Orduevi’nde verilen bir resepsiyonda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç’ın kendisi ve Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e yönelik suikast girişimi iddiaları ve bu iddialar üzerine bazı subayların tutuklanmaları konusundaki soruları yanıtlayınca, Milliyet gazetesi 1 Ağustos 2009 tarihli sayısında ‘Ataç’ın suikast önlemi’ alt başlığıyla habere yer verdi

Aydınlık dergisinden açıklama

Ataç’ın “Önceden haberim yoktu. Teğmenler tutuklandıktan sonra öğrendim” sözlerinin yer aldığı haberde suikast iddialarıyla ilgili bir de hatırlatma yapılarak şöyle denildi: “Oramirallere ilişkin suikast iddiaları üzerine 11 ayrı evde arama yapılmış, aramalarda Abdullah Öcalan’a ait kitaplar, İP lideri Doğu Perinçek’in resimleriyle Aydınlık dergisine ait dokümanlar ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında 7 teğmen tutuklanmıştı.”
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey’in gazetede yer alan bu ifadeler üzerine gönderdiği açıklama kısaca şöyle:
“Aramalarda belirtilen malzemelerin bulunup bulunmadığına dair bilgi sahibi olmamızın mümkün olmadığı malumdur. İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in fotoğrafı ‘suç’ malzemesi midir?Aydınlık dergisi ‘suç’ malzemesi midir? Yasal bir partinin liderinin fotoğrafını, yasal olarak yayımlanan bir dergiyi ‘suç’ malzemesi olarak göstermenin, ima etmenin amacı nedir? Bildiğiniz üzere Ergenekon tertibi, psikolojik savaş eşliğinde yürütülmekte ve bu saldırının medya ayağı tertibe büyük ‘hizmetler’de bulunmaktadır. Rahmetli Abdi İpekçi’nin gazetesi Milliyet’in, Türkiye’ye karşı yürütülen tertibe ve psikolojik savaşa hizmet etmesini düşünmek mümkün değildir. Buna izin vermeyeceğinize de inanıyoruz. Açıklamamıza gazetenizde yer vermeniz dileğiyle.”