The Others Aziz Yıldırım da yalan mı söylüyor?

Aziz Yıldırım da yalan mı söylüyor?

09.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım da yalan mı söylüyor?

Aziz Yıldırım da yalan mı söylüyor



Ciftçi, Milliyet'te, röportajın Souza'nın evinde yapıldığı yolunda bir ifade bulunmamasına karşın, bu konudaki "yalanlama" için şunları söylüyor:
"Görüşmenin Cruziero'nun tesislerinde olacağını ifade ettiler. Binlerce kilometrelik yoldan geldiğimi söyleyip, mümkünse eşiyle, günlük kıyafetlerle ve güzel bir yerde konuşmayı istedim. Alex eşinin orada olmadığını, ancak istersem evinin bahçesinde konuşabileceğimizi söyledi. Anlaştık ve bahçede konuştuk."
Çiftçi, Okur Temsilciliği'ne de gönderdiği bant çözümlerine paralel olarak, Souza'nın "kesinlikle hamile eşiyle ilgili bir sorun olmadığını, Türkiye'ye gelebileceğini" söylediğini vurguluyor. FB yönetiminin, transferi konusunda ısrarlı davranmadığı yolundaki Souza'nın sözlerini de, bant çözümlerinden şöyle naklediyor:
"Benimle sözleşme yapmak isteyen Fenerbahçe'ye, söz verdiğim Cruziero Kulübü ile konuşmaları gerektiğini söyledim. iki Fenerbahçe yöneticisiyle 1.5 saate yakın görüşme yaptık. Ancak, benim Cruziero ile olan konumumu değiştiremediler ve transfer yattı... Cruziero ile konuşup, anlaşabilirlerdi. Ancak hiçbir gelişme olmadı."
Önce "Bant kaydı istemiyorum" diyen Souza'nın, ilerleyen dakikalarda kabul ettiği ölçüde yukarıda bazı satırlarını naklettiğim kayıtları yaptığını ve bu bantların elinde olduğunu vurgulayan Çiftçi, ekliyor:
"Yayımlanan röportajdaki birkaç satırı da, görüşmenin başındaki notlardan aktardım. Ancak zaten bunlar da, banda kaydedebildiğim bölümlerle esasta farklılık göstermeyen sözler."
28 Ocak'ta "Zorunlu açıklama" başlığıyla eleştirileri yanıtlayan Milliyet Spor Servisi de, iddiaları kesin bir dille reddederken, "Tartışmalı bir konuda kıtalar arası bir yolculuk göze alınıp, haber, kaynağından araştırılarak örnek bir tutum sergilenmiştir" görüşünü dile getiriyor.
Bir tarafta, televizyonu aracılığıyla yaptığı "yalanlama" söyleşisini yayınlayan büyük bir kulüp, diğer tarafta binlerce kilometre yol katederek gerçekleştirdiği röportajı kanıtlayan bant kayıtlarının elinde olduğunu açıklayan bir gazetecinin hikâyesini anlattım size.
Aslında, "hamile eşinin sorun olmadığı" açıklaması FBTV'de de yayınlanan Souza'nın bu sözlerinin menzili, Mehmet Çiftçi'yi aşıyor. Souza'nın sözleri, 6 Ocak Salı günü Kanal D'de "transferin hamile eş nedeniyle gerçekleşemediğini" açıklayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı da yalanlıyor.
Vardığımız sonuç, üç sorudan ibaret:
- Mehmet Çiftçi, iddiaları Souza'nın sözlerini kaydettiği kasetlerle yanıtlıyor. Sözleri, yönettiği kulübün televizyonundan yalanlanan Yıldırım'ın da kasetleri var mıdır?
- İddiaları, Milliyet Spor Servisi'nce belgelerle yanıtlanan taraftara, FB yönetiminin de bir açıklama yapması gerekmez mi?
- Ve Pele'nin "Geleceğin en büyüğü" dediği Souza... Sıkıştıkça topu taca attığı anlaşılan bu genç sporcunun, oyunculuğunu sergilediği yerler, futbol sahalarıyla sınırlı olmayabilir mi?