The Others Bağış’tan Newsweek açıklaması

Bağış’tan Newsweek açıklaması

15.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan’la ilgili olarak dış basında çıkan eleştirel yazılara AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış sert yanıtlar veriyor.

Bağış’tan Newsweek açıklaması

AKP hükümetini Türkiye’deki ABD aleyhtarlığına seyirci kalmakla eleştiren Newsweek’e ve Başbakan Erdoğan’ı ‘otokrat’ (despot) diye nitelendiren Economist’e gönderilen açıklamalar 8 Aralık tarihli Milliyet’te ‘Egemen Bağış dış basını bunaltıyor’ başlığıyla yayımlandı.
Kulis haberde “Bağış, tekziplerini göndermesine gönderiyor, ancak, söz konusu yayın organlarının, bu sertlikte kullanılan cevap hakkına itibar edip metinleri yayımladıklarına pek tanık olunmuyor... Bu durumda Bağış’ın da Newsweek ve Economist tekzipleri için uluslararası adalet kurumlarına başvurması gerekiyor. Economist için AİHM’ye gidebilir” ifadelerine yer veriliyor.
Bağış, gazeteye bir düzeltme notu gönderdi: “Şimdi Bunlar Konuşuluyor köşesinde benim Newsweek dergisinde AKP hakkında çıkan eleştirel bir yazı üzerine, bu dergiye gönderdiğim açıklamanın yayımlanmadığı ileri sürülmüştür. Aynı yazıda, benim yabancı yayın organlarına gönderdiğim tekzip mahiyetindeki açıklamaları yayımlatabilmem için AİHM’ye gitmem de önerilmiştir. AİHM’ye gitmeme gerek yok, ama bu yazıyı yazanlar bir gazete bayiinden İngilizce Newsweek dergisi alıp okuyabilirler.