The Others Bahçeli: Aşırı uç değiliz

Bahçeli: Aşırı uç değiliz

16.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bahçeli: Aşırı uç değiliz

Bahçeli: Aşırı uç değiliz


Gaziantep Milha


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'çirkin siyasetin TBMM'yi Unkapanı çarşısına çevirdiğini' öne sürerek, Türkiye için 18 Nisan seçimlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Bahçeli, Gaziantep'te partisince düzenlenen mitingte, siyasiler, aydınlar, sivil toplum kuruluşları ve seçmenlerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, güçlü bir Meclis oluşumu için bütün seçmenlerin oy kullanmasını istedi.
Bahçeli, MHP'ye yönelik 'faşist, marjinal parti, aşırı uç, ırkçı' suçlamalarını kabul etmediklerini, halkın MHP'yi artık çok daha iyi anlamaya başladığını ve iktidara geldiklerinde enflasyonla, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceklerini anlattı.
Türkiye'de, siyasetin kirlendiğini, iktidarda bulunan siyasi partilerin, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getiremediğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:
"Siyasi istikrarsızlık, Türkiye'yi siyasi bir krizin içine soktu. Bu durum, rejim bunalımı ve tehlikesini de gündeme getirdi. Birbirlerine yakın çizgideki partiler siyaseti çirkinleştirip, siyaseti kuru bir inatlaşmaya, sonra çatışmaya ve kavga ortamına, daha sonra da kamplaşmaya sürüklediler.
Bu belirsizlik ortamında çeteler - mafyalar ortaya çıktı, ne yazık ki bu tür kanunsuzluklara bazı siyasilerin de adı karıştı. Bu tür kanunsuzluklara adı karışan siyasiler, kendilerini aklamak yerine birbirlerini suçlayarak, siyaseti kapkara bir ortama çektiler. 'Elimde kaset var, bir açıklarsam Türkiye'de yer yerinden oynar' diyenler, açıkla denildiği zaman bunu yapmadılar. Kaset savaşları yapılarak Meclis, Meclis olmaktan çıkarılıp Unkapanı Çarşısı'na çevrildi."