The Others Bakan Aykut'tan Çatlı'ya ev!

Bakan Aykut'tan Çatlı'ya ev!

08.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakan Aykut'tan Çatlı'ya ev!

Bakan Aykuttan Çatlıya ev

       DEVLET Bakanı İmren Aykut'un önceki yıllarda sattığı bir yazlığı da Susurluk skandalına karıştı.
       Artı Haber dergisinin son ayısında yer alan habere göre FP'li Mehmet Elkatmış, Aykut'un Didim Parlamenterler Sitesi'ndeki yazlığını kardeşi Zeki Çatlı'nın üzerinden Abdullah Çatlı'ya sattığını iddia etti.
       Dergi'nin konu ile sorularını yanıtlayan İmren Aykut ise "terbiyesiz adam" olarak nitelediği Elkatmış'ın bu iddiaları kendisini yıpratmak için ortaya attığını öne sürdü. Aykut, 8- 10 sene önce olduğunu söylediği olayla ilgili olarak ta "O zaman Susurluk mu vardı?" dedi.
       Elkatmış'ın iddiaları şöyle: "Sayın İmren Aykut'un, Didim Parlamenterler Sitesi'ndeki yazlığını, Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı'ya sattığı iddiaları var. Ve aslında yazlığı asıl alan, her ne kadar tapuda Zeki Çatlı görünüyorsa da, aslında Abdullah Çatlı'dır. Abdullah Çatlı yaz tatillerini, parlamenterlerin arasında o yazlıkta geçirmiştir. Orada evi olan birçok eski - yeni parlamenterin Abdullah Çatlı'yla görüşmüş, konuşmuş olmaları gayet doğal. Bunların hep ortaya çıkarılması lazım."
       Elkatmış, İmren Aykut'un yazlığını alıcının Çatlı olduğunu bilerek mi sattığı yolundaki soruya da, Parlamenterler Sitesi'ndeki bir mülkün satılırken alan kişinin kimliğine de bakılması gerektiğini söyleyerek, Aykut'un yalnızca paraya önem vermiş olmasını eleştirdi.
       İmren Aykut da alıcının kimliğini bilmediğini öne sürerek, "Bilmiyordum ben Çatlı olduğunu. O zaman Çatlı diye birisi yoktu ki ortalıkta. Susurluk hadisesi gelişmemişti. Ben Abdullah Çatlı diye birini tanımıyordum ki, "Onun kardeşi mi?" diye aklıma bir şey gelsin. Çünkü Abdullah Çatlı diye bir kişi yoktu ortalıkta. Oradaki yönetici "Birisi var" dedi, "Kim" dedim, "Nevşehirli birisi" dedi. Adamın ismini de hatırlamıyorum mesela. Ondan sonra da satıldı. Oradaki yönetici parayı aldı, gönderdi" dedi.