The Others Bakan'dan vaaz

Bakan'dan vaaz

16.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakan'dan vaaz

Bakandan vaaz


Hüseyin Özgenç - Denizli


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı'yken politikaya atılan MHP'li Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Denizli Tarım Müdürlüğü ziyaretinde personele, "Bu müesseseye her sabah `Bismillahirrahmanirrahim' diyerek gireceksiniz", "Titreyin ve kendinize gelin" gibi talimatlar yağdırdı.

"Mesai besmele ile başlayacak"

Pamukkale Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine katılmak üzere Denizli'ye gelen Bakan Gökalp, tören öncesi Tarım İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. "5 yıl geriye bakacağız ve önümüzdeki 5 yıl için hedefler belirleyeceğiz" diyerek Müdür Kemal Kayhan'dan geçmiş 5 dönemin çalışma istatistiğini isteyen Bakan Gökalp, tüm personelin katıldığı toplantıda talimat yağdırdı.
Gökalp, "Öncelikle mesai diye bir şey istemiyorum. İnek, sabah namazından sonra sağılır, sizin saat 08.00'de işe gelmenizi beklemez. Buradaki tüm personel mesai mefhumu tanımayacak. Düşünün ki, Allahü Teala bizim için ne büyük rızıklar, ne büyük nimetler bahşetmiş. Bizim görevimiz, bu rızık ve nimetlerden en çok faydalanmak ve israf etmemek" dedi.
Masadaki kuru pastayı eline alan Gökalp, "Çünkü bunu bile bulamayan ne dünya devletleri var" diye konuştu. İşyeri bereketine değinen Bakan Gökalp, "Bu müesseseye her sabah `Bismillahirrahmanirrahim' denilerek girilecek. İçeri gireceksiniz ve bereket getireceksiniz. İşyerine girmeden, hiç bir yere gitmeyeceksiniz. Bereketi kaçar. Önce bir büronuza bereketi sokun, daha sonra nereye istiyorsanız gidin" dedi.
Tarım Müdürlükleri'nde 10 gün içinde tepeden tırnağa değişim ve yenilik istediğini söyleyen MHP'li Bakan Gökalp, ünlü sözü de burada tekrarladı. "Titreyin ve kendinize gelin"

Roller değişti

PAÜ Rektörü Hasan Kazdağlı da bir zamanlar alt kademesinde dekan olarak çalışan Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp'e karşı hizmette kusur etmemeye çalıştı. Kazdağlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak Denizli'den ayrılan Gökalp'i makam koltuğuna oturturken kendisi konuk koltuğunda oturdu.

Sözünü tuttu

Ardından diploma törenine katılan Gökalp 5 yıl görev yaptığı Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan öğrencilere hitap etti. Gökalp, "Size 4 yıl önce verdiğim sözü tutuyorum. Hepinizin diplomalarını kendi ellerimle veriyorum" dedi ve bu bölümden mezun olan 43 öğrencinin diplomalarını verdi. PAÜ'den mezun olan toplam 1493 öğrenciye seslenen Gökalp, "21. Yüzyıl Türk asrı olacak. Herkes yerini alsın. Benim vatanımın insanı da Amerika ve Japonya'daki insanların yaşam seviyesine ulaşacak. Bu konuda sizin de bana söz verdiğinizden eminim" dedi.