The Others Basın müşaviri basını tehdit etti

Basın müşaviri basını tehdit etti

26.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Basın müşaviri basını tehdit etti

Basın müşaviri basını tehdit etti


ANKARA Milliyet


       Basında sansürün kaldırılışının 92. yıldönümü kutlamaları sürerken Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay’ın basın müşaviri Mustafa Aydoğdu, Çay’ın önceki günkü basın toplantısında dağıtılan, ancak daha sonra “sivri noktaları olduğu" gerekçesiyle “kullanılmaması istenen" konuşma metni nedeniyle Milliyet muhabirini tehdit etti.
       Haberin dün gazetemizde yayınlanmasından sonra Ankara büromuzu arayan Aydoğdu, muhabirimize şunları söyledi: “Ben sana demedim mi bu haberi böyle yazmayacaksın diye. Metin sivri görüldüğü için değil, gerekli görülmediği için okunmadı. Böyle haberi bir kere yazarsın ikinciyi yazamazsın. Böyle bir şansın olmaz. Orada ben seni bu metne uyulmayacak diye uyardım. Sen gidip o metinden yazmışsın. Ben de basın sektöründenim, yaptırmam bir daha" dedi.

       Vazgeçilen metinden
      
  • Kürtçe TV - Kürtçe eğitim: Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniterdir. Bu devletin tek resmi dili vardır; o da Türkçedir.
  • Avrupa Birliği: AB’ye girmemiz için dayatılmaya çalışılan şartları gözden geçirmemizde fayda var. AB Türkiye için tek alternatif değil.
  • 312. madde: Hiçbir devlet, kendisini bölmeye yönelik düşüncelere izin vermez. Bu nedenle 312. maddenin kaldırılması sözkonusu olamaz.