The Others BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

20.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

Ralli parkuru gibi
Trafik ışıkları olmayan İnönü Caddesi’nde neredeyse hergün kaza oluyor. Havada uçan insanlar görmekten bıktık usandık artık!
VATANDAŞ HABERİ / Kozyatağı sakinleri

İNÖNÜ Caddesi’nin üzerinde İntaş Sitesi’nin bulunduğu bölümde günaşırı meydana gelen kazalar, bizi hayatımızdan bezdirdi. Şemsettin Günaltay Caddesi’nden Göztepe’deki benzinciye kadar trafik ışığı yok. Olmadığı için de araçlar caddeden ralli yapıyormuş gibi geçiyor. Neredeyse kazasız günümüz geçmez oldu. Sürekli olarak araçların insanlara çarpmasına şahitlik ediyoruz. Bunu geçtik, insanları havada uçarken görmek moralimizi bozuyor.

Müşteri kaybettik
İnsanlar korku içinde dakikalarca karşı kaldırma geçmek için bekliyor. İşimizi gücümüzü bırakıp, çocukları karşıya geçiriyoruz. İki tane yaya tabelası var ama ışık olmayan yerde tabelanın pek bir anlamı yok.
Bu trafik sorunu nedeniye müşterilerimizi de kaybettik. Defalarca imza topladık. En son iki ay önce Kadıköy Belediyesi’ne verdik. Ancak hiçbir sonuç alamadık.

Cerrehpaşa’ya otobüs
VATANDAŞ HABERİ / Bülent Uğur-Cerrahpaşa

Cerrahpaşa Hastanesi önünde bekleyen yolcu ayısı 35 No’lu otobüslerin son durağı olan Kocamustafapaşa’dan (K.M.Paşa) az değil, belki de daha fazla. Fakültesi öğrencileri, hastane çalışanları, gelen ziyaretçiler ve bölge halkı, K.M.Paşa’dan kalkan otobüslere binmekte çok zorluk çekiyor. Özellikle sabahları işe gitmek için bekleyen vatandaşlar K.M.Paşa’dan zaten dolu kalkan ve duraktan durmadan geçen otobüsler yüzünden çok mağdur oluyor. K.M.Paşa otobüslerinin bir bölümünün Cerrahpaşa’ya tahsis edilmesinde büyük bir yarar var.

Alt ve üstgeçitler pislik içerisinde
VATANDAŞ HABERİ / Sadet Yılmaz-Gültepe

Her sabah Gültepe Ortabayır’dan yürüyerek Levent’e çıkmak zorundayım. Ancak buradaki altgeçitten geçmek büyük bir işkence. Merdivenler sidik kokusundan ve pislikten yürünemez halde. Her sabah oradan geçene kadar canımız çıkıyor. Sanıyorum altgeçitte işportacılar tezgah açmasın diye ışıklandırma da yapılmıyor. Ancak bu bir gerekçe olmamalı. İşportacılara önlem alınacak diye vatandaş mağdur edilmesin. Oraya dikilecek bir bekçi de bu sorunu çözebilir.
Bir diğer konu da 4. Levent Sanayii Mahallesi’nin oradaki üstgeçitler. Bu geçitler de çöpten görülmüyor. Çöpleri süpürenler kendi belediyelerine ait olmadığını söylüyor. Bizim oylarımızla seçilen belediye başlakanlarından bu konulara daha duyarlı yaklaşmalarını bekliyoruz.

Çöp bidonu istiyoruz
VATANDAŞ HABERİ / Nurcan Gündoğdu-GOP

Gaziosmanpaşa (GOP) 50. yıl Mahallesi 2155 Sokak’ta oturuyorum. Mahallemizde yıllardan beri bir çöp bidonumuz yok. Kaldırıma bırakılan çöp torbaları kedi ve köpekler tarafından parçalanıp, dağıtılıyor. Çok kalabalık bir mahalle olduğu için çöp gününü beklemek de mümkün değil. Birkaç çöp konteynerı bu sorunu tamamen çözebilecekken biz pislik içinde yaşıyoruz.



İSTANBUL