The Others BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

25.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

Baz istasyonları herkesi etkiliyor
VATANDAŞ HABERİ / Yakup Ahsen Aksu-Ataköy

Belli bir menfaat karşılığında, apartmanlarına baz istasyonları kurduranların, çevre sakinlerinin sağlığı ile oynamaya hakları var mıdır? Bir tek telefonun bir uçağı düşürdüğü bilinmektedir. Binlerce telefonun yönlendirildiği baz istasyonlarının gücü ve yaydığı dalgalar çok daha tehlikelidir. 18 Ekim 2000 tarihinde Bakırköy Kaymakamlığı’na bir dilekçe yazarak konuyu aktardım. Ancak bir netice alamadım. Çevre sakinleri adına, yardım bekliyorum.

Halk otobüsüne denetim
Kapıdan gider girmez yolcudan para alan halk otobüsleri, nedense aynı duyarlılığı bilet keserken göstermiyor. Acaba bu paralar nereye gidiyor?
VATANDAŞ HABERİ / H.Hüsnü Öngen-Şişli

HALK otobüsleri, daha kapıdan adımını atar atmaz yolculardan para alıyor, ancak buna karşılık hemen hemen hiç bilet kesilmiyor. Bazı bilinçli vatandaşlar bilet isterse, kesiliyor ama benim gözlediğim kadarıyla bu da çok az. Oysa bilet kesilse bunun bir bölümü vergi olarak belediyeye gidecek ve hizmet olarak bize geri dönecek. Böylece belediye hizmetleri şehrimize yakışır oranda artacak, maliye de vergi alacak.

Yazdım ama cevap yok
Belediyenin, halk otobüslerini kontrol etmesi gereken bir teşkilatı var ama çalıştırılmıyor. İnsanın aklına bir çıkar ilişkisi olduğu şüphesi geliyor. Yoksa göz göre göre bu gelirden neden vazgeçilsin? Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na defalarca yazılı olarak bildirdim. Son yazımın tarihi 8 Aralık 2000’dir. Ancak değişen hiçbir şey olmadı.

Üst yönetim ne iş yapıyor?
VATANDAŞ HABERİ / Şenol Musu-Halkalı

HALKALI Emlak Bankası Toplu Konutları II. Etap’da oturmaktayım. 8 Ağustos 2000’de evime geldiğimde bir faciayla karşılaştım. İhmal sonucu çatıdaki kalorifer borusu patlamış ve yaklaşık 300 dairenin kalorifer suları camdan ve kapıdan daireme dolmuş. Yöneticiye bildirmeme karşın hiçbir hasarım giderilmedi. Bunun üzerine ada yöneticilerinin görevlerini ihmal ettiklerini bildirmek için bir dilekçe yazdım ve üst yönetime götürdüm. Onlardan "Biz bu işlere bakmıyoruz" yanıtı aldım. Bu durum çok şaşırtıcı. Bu tip işlere bakmıyor ve apartman sakinlerinin mağdur olmalarına göz yumuyorlarsa, ne iş yapıyorlar acaba?

Faytonlar çeki düzen bekliyor
VATANDAŞ HABERİ / Uğur Yazga-Adalar

ADALAR’DAKİ faytonların tamamı, üç kişinin elinde. Faytonları kiraya veriyorlar, ancak kiralayanların ne kılık kıyafetleri düzgün, ne de müşteriye yaklaşımları adaya yakışır vaziyette. Adaya dışarıdan gelenlere ‘Büyük tur’ diye ‘küçük tur’ yaptırıp fahiş fiyat alıryorlar. Faytonların plakaları, il trafik komisyonuna bağlı. Sınırlama gelmesi çözüm olur sanıyoruz. Yani bir kişi 15 plaka almazsa faytonları kiraya vermez, herkes de malını düzgün kullanır.

Asfalt eridi çamur oldu
VATANDAŞ HABERİ / Enis Yıldırım-Sarıyer

KİLYOS - Zekeriyaköy arasındaki 2 kilometrelik yol, iki ay önce asfaltlandı. Ancak yağışlarla birlikte asfalt eridi. Yola yeterli eğim verilmediği için su birikintisi oluşuyor. Ayrıca yol kenarında küçük arklar yapılmadığından biriken su olduğu gibi yola yığılıyor. Çamur içindeki yolda araçlar zik-zak çizerek ilerliyorlar. Tabii bozulmadık bir yer bulabilirlerse! Kilyos -Zekeriyaköy İstanbul’un dışında bir yerleşim yeri olabilir ama biz de hizmet bekliyoruz.

Ayakta durmak bile bir işkence
VATANDAŞ HABERİ / Recep Yıldız-Edirnekapı

Ben Avrupa yakasında oturup, Anadolu yakasında çalışıyorum. İşe gidebilmek için her gün Edirnekapı’dan 127 No’lu Topkapı-Üsküdar otobüsüne biniyorum. Otobüs 20 dakikada bir kalkıyor ve tıklım tıklım oluyor. Oturmayı geçtim, ayakta durmak bile bir işkence. Oysa Altunizade-Cevizlibağ otobüslerinin neredeyse boş gittiğini görüyoruz. Bu hattan bir otobüs, Edirnekapı-Üsküdar hattına kaydırılma hem araçlar rahatlar, hem de otobüsler verimli kullanılır.



İSTANBUL