The Others BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

15.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

Albaydan BEDAŞ’a teşekkür
Boğaziçi Elektrik, 8 Kasım ve 19 Kasım tarihlerinde "Acil hat" köşesinde yayınlanan iki habere ilişkin açıklama gönderdi. Bedaş Genel Müdürü Mustafa Kavlu’nun açıklaması şöyle:
"8 Aralık’da yayınlanan ‘Albayın fatura öfkesi’ başlıklı yazıda belirtilen durum araştırılmıştır. Uzman ekiplerimizin yaptığı inceleme sonucu sayaç işaretiyle faturadaki işaretler doğru ancak çıkan faturanın üç aylık bir tüketimi kapsadığı anlaşılmıştır. Ayrıca sokakta o tarihte şirketimizce bir kazı çalışması da yapılmamıştır. Ekiplerimiz inceleme sonucunu şikayet sahibi Nejat Alan’a da iletmiş ve Sayın Alan da elemanlarımıza teşekkür etmiştir.

Aynı gün giderildi
19 Aralık tarihinde yayınlanan ‘Buz kestik buz’ başlıklı habere gelince. Bakırköy Florya Basınköy karakol yanında bulunan ve bu bölgeyi besleyen trafo merkezimizde teknik bir arıza sonucu o tarihte bir arıza meydana gelmiş, aynı gün müdahale edilerek arıza giderilmişti.
İlginize teşekkür eder bilgilerinize sunarız."

Kazanın tamiri aboneye aittir
10 Ocak tarihinde "Acil hat" köşesinde yayınlanan "Koltuğunuz soğusun" başlıklı habere ilişkin İGDAŞ’ınöy, İnönü Cad. Akasy açıklaması şöyle: "Erenka Apartmanı’ndan Ertuğrul Gökkaya ısınamadıklarını belirtmiştir. Teknik elemanlarımızın yaptıkları inceleme sonucu hatta gazın mevcut olduğu, fakat merkezi ısıtma yapan kazanda bir sorun olduğu tespit edilmiş ve durum Sayın Gökkaya’ya da bildirilmiştir. Doğalgaz kazanlarının her türlü bakım, onarım ve tamir sorumluluğu aboneye aittir."

Molozlar kaldırıldı
Gazetemizde 9 Ocak Salı günü yayınlanan "Molozları kaldırın" haberine ilişkin Bahçelievler Belediyesi Basın Danışmanı Mustafa Holoğlu’ndan yanıt geldi. Haberde Yenibosna’daki Necip Fazıl Kısakürek Lisesi’nin bahçe duvarlarının olduğu yerde bir yıl önce yıkılan gecekonduların molozlarının hâlâ durduğu belirtilmekteydi. Basın Dahışmanı Haloğlu açıklamasında şunları belirtti: "Haberiniz üzerine gerekli araştırma yapılmış ve söz konusu bölgede geçmişten kalan bir kepçelik moloza rastlanmıştır. Molozlar Fen İşleri Ekipleri’nce kaldırılmıştır. Vatandaşımızın duyarlılığına şahsınızda teşekkür ederiz."

Tarihi sebile restorasyon
Eminönü Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı, 26 Aralık tarihinde Acil Hat köşesinde yayınlanan "Hadi başkan açıkla" başlıklı habere ilişkin şu açıklamayı gönderdi: "Söz konusu haberde belirtilen "Emetullah Başkadın Sebili", Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından tamamen yasal bir şekilde restore edilmektedir. Bu proje, İstanbul 1. No’lu Kultür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından incelenmiş ve 22 Aralık 1999 tarihinde onaylanmıştır. Aynı kurul, bu Sebil’in restorasyon projesi ile plan tadilini de 21 Haziran 2000 tarihinde kabul etmiştir. Alınan bu kararlar gereğince Eminönü Belediyesi de, söz konusu inşaat ve restorasyon projesine 10 Ağustos 2000 tarihinde ruhsat vermiştir. Eminönü’nün tarihi dokusunun korunması amacıyla gösterdiğiniz hassasiyete teşekkür ederiz."

Yangında bir gecikme yok!
İstanbul Vali Yardımcısı Dündar Gültekin, 3 Ocak’ta yayınlanan "Bu kafa kül eder" başlıklı habere ilişkin bir açıklama gönderdi. Söz konusu haberde, Topkapı Sarayı’nda çıkan yangın sırasında itfaiye ekiplerinin kapıyı geç açması nedeniyle, büyük bir facianın eşiğinden döndüğümüz belirtilmekteydi. Vali Yardımcısı’nın açıklaması şöyle: "Yangın, müze alanı dışında müteahhit şantiyesinde çıkmış ve müze bölgesine bir zarar vermeden önlenmiştir. Yangında gerek ihbar, gerekse müdahale aşamasında bir gecikme olmadığı anlaşılmıştır. Bahsedilen motopomp arızalı değildir ve yangın sırasında müze görevlileri tarafından tam kapasite ile çalıştırılmıştır. Saraydaki görevli itfaiyeciler kendi müdahalelerini yapmış, yayılmasını önlemek için tedbir olarak soğutma ve koruma işlemlerini çalışmadığı öne sürüyen motopompla sarayın içinden yapmıştır. Bu nedenle güvenlik gerekçesiyle ilk aşamada kapıyı açmaya gerek görmemişlerdir.
Bu bağlamda konu ile ilgili daha geniş değerlendirme ve düzenlemeler yapmlak amacıyla gerekli çalışmalar başlatılmıştır."

Vatandaş kentine SAHİP ÇIK
Yaz gönder
Haksızlık, hırsızlık, rüşvet, görevi ihmal, vurdumduymazlık, canınıza tak mı etti. İşte size büyük fırsat. Sesinizi duyurmak, sorunlarınızı anlatmak ve çözüm istiyorsanız artık MİLLİYET İSTANBUL var

Çek gönder
Hemen kağıda kaleme sarılıp sokağınızda, semtinizde, ilçenizde neler olup bittiğini bir gazeteci gözüyle takip edin, bize yazın. Fotoğraflayıp gönderin yayınlayalım. MİLLİYET İSTANBUL sizin sesiniz olacak

DİKKAT
MASRAFINIZ BİZDEN: HABERİNİZ FOTOĞRAFLI YAYINLANIRSA 5 MİLYON TL, FOTOĞRAFSIZ İSE 2.5 MİLYON TL ÖDEYECEĞİZ.
ÖNEMLİ NOT: HABERİNİZİN SONUNDA MUTLAKA İSİM, ADRES, TELEFON NUMARASI VE HESAP NUMARANIZI YAZIN...



İSTANBUL