The Others Başkan koltuğuna ısındı

Başkan koltuğuna ısındı

30.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başkan koltuğuna ısındı

Başkan koltuğuna ısındı

       HAPİS cezası kesinleşen Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinden düşürülmesiyle sessiz sedasız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan FP'li Ali Müfit Gürtuna, önümüzdeki 3.5 aylık sürede tüm İstanbulluları kucaklayacan bir politika izleyeceğini belirtiyor.
       Maltepe'deki evini ilk kez Milliyet'e açan Gürtuna, tezhip sanatçısı eşi Reyhan, çocukları Fatih (16), Asude (10) ve Sina'yla (5) mutlu bir aile tablosu çiziyor.
       Erdoğan'ın "üzücü bir şekilde" görevinden ayrılmasıyla, hiç aklında yokken kendisini başkanlık makamında bulduğunu kaydeden Gürtuna, seçimlere kadar olan 3,5 aylık sürede kavgadan uzak, ılımlı tavrıyla sorunlara eğileceğini söylüyor.
       Bir arkadaş toplantısında tanıştığı Reyhan Hanım ile evliliklerinin 17 yılı geride bıraktığını anlatan Gürtuna, eşinden büyük destek ve anlayış gördüğünü belirtiyor. Tezhip sanatçısı eşi Reyhan Gürtuna da mutlu bir evlilikleri olduğunu ancak eşinin kendilerine vakit ayırmadığını söylüyor. Eşinin evine erken döndüğü akşamların kendileri için "özel akşamlar" olduğunu kaydeden Reyhan Gürtuna "Ailece birlikte zaman geçirmekten çok hoşlanıyoruz. Eşim iyi bir baba ve eş. Ancak onu görebildiğimiz zamanlar çok sınırlı olduğu için evin ve çocukların yükü bende" diyor.
       Reyhan Gürtuna, 18 nisan seçimlerinde eşinin belediye başkanlığı adaylığı için de işaret vermekten geri durmuyor ve "Eşim belediye ve İstanbul konusunda gerçekten çok donanımlı. Bu donanımını İstanbul'un hizmetinde kullanması için fırsat çıkarsa engel olmam. Ona güveniyor ve destekliyorum" diyor.
       Eşinin başkan olmasının hayatlarını fazla etkilemediğini ancak belediyeden çeşitli istek ve problemleri olan kişilerin daha da arttığını kaydeden Reyhan Gürtuna, herkese yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

       Güzel sanatlara ilgili olduğunu kaydeden Gürtuna da Erdoğan gibi şiir okumayı seviyor. Ama Gürtuna'nın ilgisi daha çok müzik konusunda. 16 yaşındaki oğlu Fatih'in gitarıyla haşır neşir olan Gürtuna, gençliğinde ud çalmayı denediğini ancak gitarı daha çok sevdiğini söyledi. Evde olduğu akşamlar oğlu Fatih ile aileye mini konserler verdiğini kaydeden Gürtuna, çok iyi gitar çalmak istediğini söyledi.