The Others Başkan sahnede sanatçı tokatladı

Başkan sahnede sanatçı tokatladı

28.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başkan sahnede sanatçı tokatladı

Başkan sahnede sanatçı tokatladı

       DİYARBAKIR'da düzenlenen GAP Bölge Fuarı kapsamında yapılan konser sırasında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şirin Yiğit, programını erken bitirmekle suçladığı yerel sanatçıyı sahnede tokatladı.
       Ticaret ve Sanayi Odası ile Bo - Tan Fuarcılık şirketi tarafından Güneydoğu 98 Fuarı ve Geleneksel Karpuz Festivali kapsamında düzenlenen fuar etkinliği çerçevesinde konser veren Seyithan - Dilan ikilisi, Tüccarlar Lokali'ndeki program nedeniyle kendilerine ayrılan sürenin dolduğunu belirterek sahneyi terketti. Bunun üzerine mikrofonu kapan Yiğit, sanatçıları protesto ettiğini belirterek, "Gücünü halktan almayan sanatçı yaşayamaz, hepinizden özür diliyorum. İki sanatçının kaprisleri yüzünden gecemiz berbat oldu" dedi. Eleştiri üzerine, bulunduğu kulisten tekrar sahneye çıkan sanatçı Seyithan, mikrofonu alarak konuşmak istedi, ancak Yiğit buna izin vermedi. Sahnede kısa süreli yaşanan tartışma sonucunda Seyithan, Şirin Yiğit tarafından tokatlandı. Yiğit'in bu hareketi seyircilerin tepkisine yolaçarken Belediye Başkanı Ahmet Bilgin'in araya girmesi ile olay büyümeden önlendi.

       Kendisinden beklenmeyen bir davranış içine girdiğini ve bu nedenle sanatçıyı tokatladığını belirten TSO Başkanı Yiğit, "Sanatçıya programı uzatmasını söyledim. Bana 'git kardeşim' dedi ve itercesine azarladı. Ben de kendimi tutamadım. Seyircileri galeyana getireceği ve büyük tatsızlıklara yolaçacağını düşündüğüm için sanatçının konuşmasına izin vermedim" dedi.
       İstanbul'lu eşi Dilan ile birlikte fuar alanında sahne alan Seyithan ise, kendilerine ayrılan sürenin geçmesine rağmen Belediye Başkanı Ahmet Bilgin'in isteğini kırmayarak, yarım saat süre ile saz grubu olmadan program yaptıklarını belirterek, Yiğit'in kaba kuvvete başvurduğunu ileri sürdü. Sahneye çıkıp kendilerine yönelik haksız suçlama getiren Yiğit'i yanıtlamak için söz hakkı istediğini, ancak kendisinin buna tokat atarak yanıt verdiğini ifade eden Seyithan, "Biz Diyarbakır'ı sevdiğimiz için yapacağımız program için para talep etmedik, sahneye gönüllü çıktık. 15 yıldır sahnedeyim, böyle bir şey görmedim" dedi.