The Others Başkent yanıyor

Başkent yanıyor

30.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başkent yanıyor

Başkent yanıyor


ANKARA Milliyet


       Avrupa üzerindeki 'hava sistemi kilitlenmesi' tüm yurtta sıcaklıkların yükselmesine neden oldu. Başkent Ankara, bugün ulaşacağı 40 dereceyle 46 yıldan bu yana en sıcak gününü yaşayacak. Sadece Ankara değil, bugün ve yarın yurdun iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklığı 40 derece seviyesinde seyredecek.
       Ancak, Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren etkili olacak yağışlı hava bölgeyi biraz olsun rahatlatacak. Marmara'nın doğusu, Karadeniz bölgesi ve İç Anadolu'nun kuzeyinde dört gün devam edecek yağışlarla birlikte hava sıcaklığı 26 - 30 derece seviyelerine kadar düşecek. Daha sonra ise hava sıcaklığı yeniden artacak.
       Aşırı sıcakların ağustos ve eylül ayında etkili olması, iç ve güneydoğu bölgelerinde bugüne kadar görülmemiş sıcakların yaşanması bekleniyor.

       En iyi yer Anamur
       Ağustos ayında tatile gitmek isteyenler için uzmanlar öncelikli olarak Anamur'u tavsiye ediyor. Güney bölgelerinde karşılaşılan aşırı sıcak ve nem fazlalığı rüzgarın etkisiyle Anamur'da en alt seviyede hissediliyor. Hava sıcaklığı 31 derece seviyesinde olan kent en ideal tatil beldesi olarak gösteriliyor.