The Others Baskı altında çalışıyoruz

Baskı altında çalışıyoruz

14.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baskı altında çalışıyoruz

Baskı altında çalışıyoruz

PERSONEL yetersizliği, araç - gereç eksikliği, birçok köy sağlık ocağının kapalı bulunması, hasta yoğunluğu gibi sorunların yanısıra, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da hekimlerin baskı altında çalıştığı, bu nedenle 14 Mart Tıp Bayramı'nın bayram havasında kutlanması koşullarının bulunmadığı belirtildi.
Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr.Necdet İpekyüz, "Bugün Türkiye sağlık yönünden büyük kaos yaşamaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde sağlıklı yaşamdan, hasta haklarından ve hekimlerin özgür ve bağımsız çalışma ortamından söz etmek mümkün değildir" dedi.
Bölgede Adli Tıp konusunda rapor yazan hekimlerin, güvenlik güçleri tarafından engellendiğini ileri süren Dr. İpekyüz, olumsuz gelişmelerden nasibini alan illerin başında Diyarbakır'ın geldiğine dikkat çekti. İpekyüz, yaşanan zorunlu göçler sonucu artan bulaşıcı hastalıkların giderek yayıldığına işaret ederek şöyle dedi:
"Bunlara bağlı ölümler artmasına rağmen koruyucu sağlık hizmeti yapılmamaktadır. 15 yıldan beri çatışma ortamının yaşandığı bölgede OHAL ilan edilirken, sağlık için hiçbir önlem alınmamıştır. Bölgemizde halen birçok sağlık evi ile köy sağlık ocakları kapalı bulunmaktadır. Köylerde aşılama yapılamıyor. Nedeni ise can güvenliği ve personel yetersizliğidir. Bölge insanı kendi kaderiyle başbaşa bırakılmıştır."