The Others Başlık içerik çelişkisi

Başlık içerik çelişkisi

08.11.2010 - 01:58 | Son Güncellenme:

Tahsin Balkanlı adlı okurumuz Milliyet’te çıkan iki habere dikkat çekerek, “Bu haberlerin sadece başlıklarına baksak, haberleri yanlış anlayacağız” diyor:

Başlık içerik çelişkisi

“Mesela ‘Avrupa Parlamentosu’ndan Hanefi Avcı’ya ziyaret’ başlığını okuyan birisi ‘ziyaret etmiş’ dese, haberi okuyan ‘Hayır etmemiş’ diyecek türden. Haberi okuyunca aslında bu ziyaret talebine bakanlığın olumlu yanıt vermediğini öğreniyorsunuz. Demek ki ziyaret edememişler aslında. Ayrıca burada Adalet Bakanlığı’nın izin vermemesi, Avrupa Parlamentosu’nun ziyaret isteğinden daha önemli diye düşünüyorum. Çünkü Avrupa zaten bir süredir tartışmalı bir hale gelen bu tutuklama konusuna el atmakta geciktiği düşüncesindeyim.
Bir başka örnekte ‘Üniversiteli Sevcan 6’ncı kattan düştü’ başlıklı haberiniz üzerine. Oysa bu haberi de okuyunca aslında düşmüş mü? Öldürüldükten sonra mı aşağı atılmış? Ya da aşağı itildiği için mi ölmüş belli değil. Yani başlığa normal bir düşme gibi yansıyan haberin içeriği bu düşmenin normal olmadığını gösteriyor.”

Tekirdağ’dan düzeltme
Milliyet bir süre önce “Tekirdağ’da internetten tanıştığı Cengiz Taşkıran tarafından aşkına karşılık alamadığı gerekçesiyle üniversite kampüsünde bıçaklanan öğretim üyesi Çiğdem Alparslan (32), rektörlük kararıyla üniversitedeki işinden kovuldu” iddiasına dayalı bir haberi yayımladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu, söz konusu haberde yer alan bazı iddiaları yalanlıyor.
Okul yönetimi, haberde yer alan bazı ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve çarpıtıldığı görüşünde. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yetkilileri Çiğdem Alparslan’ın okulda kadrolu değil ve sözleşmeli olarak çalıştığını hatırlatarak, Alparslan’ın üniversiteden bu nedenle kovulmadığını, sözleşme süresinin dolduğunu ve yenilenmediğini açıkladı.