The Others Başmüfettişin seks gafı

Başmüfettişin seks gafı

07.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zafer ARAPKİRLİ - LONDRA

Başmüfettişin seks gafı



BRİTANYA Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi, öğretmenlerin 16 - 17 yaşındaki öğrencilerle cinsel ilişkiye girmesinin, "eğitici yanları olabileceğini" öne sürerek, bu tür ilişkilere giren öğretmenlerin işten atılmalarının yanlış olacağını savundu.
Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinden Chris Woodhead, Exeter Üniversitesi'nde genç öğretmenlere ve akademisyenlere verdiği bir konferans sonrası soruları yanıtlarken, "18 yaşın altında öğrencilerle cinsel ilişki kurulması tabii ki doğru değil, ama böyle bir olayın her iki taraf için de eğitici yanları olabileceğini de düşünmek lazım. Bu yüzden, işten atılma nedeni olmamalı" dedi.
Başmüfettişin bu sözleri, parlamentoda bu tür eylemlerin iki yıl hapisle cezalandırılması yolunda bir yasa tasarısının görüşüldüğü bir dönemde sarfedilmiş olması nedeniyle büyük tartışma yaratacağa benziyor.
Daha önce de, öğretmenlerin kullandıkları ilerici eğitim yöntemlerine saldırarak şimşekleri üzerine çeken ve "15 bin öğretmeni işten atarsak, eğitim sistemi düzelir" gibi tartışmalı beyanlarıyla tanınan Woodhead, cinsel ilişki konusundaki sözleriyle de yeniden ilgi odağı haline geldi.
İşçi Partisi hükümetinin birinci önceliği durumundaki eğitim sistemindeki değişimlerin bir parçası olarak, Avam Kamarası'na sunulan yasa tasarılarından biri şu sıralarda görüşülüyor. Tasarı yasalaştığı takdirde, öğrencisiyle ilişkiye giren bir öğretmen 2 yıla kadar ağır hapse çarptırılacak ve meslekten ihraç edilebilecek. Muhafazakarlardan olduğu kadar İşçi Partisi içinden de yoğun tepkiler alan Eğitim Bakanlığı başmüfettişinin sözlerinin ise, görevden alınmaya kadar gidip gitmeyeceği, önümüzdeki hafta belli olacak.