The Others Baybaşin'in ortağı yakalandı

Baybaşin'in ortağı yakalandı

29.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baybaşin'in ortağı yakalandı

Baybaşinin ortağı yakalandı


Şakir Aydın İstanbul


       Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in Türkiye'deki işlerini yürüten ortağı Ali Narin yakalandı.
       Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bir istihbarat çalışması sonucu, adam öldürmek ve uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından aranan Narin'in yurtdışına çıkacağını tespit ettiler. Atatürk Havalimanı'nda gerekli önlemleri alan polis, Hollanda'ya gitmek üzere dün saat 05.00'te havalimanına gelen Narin'i gözaltına aldı. Narin'in, kimliği açıklanmayan kardeşi ile bir arkadaşı da soruşturma çerçevesinde şubeye getirildi.
       Narin'in, Fazıl Ertunç adlı bir kişiyi Hollanda'da öldürdüğü ve uyuşturucu anlaşmazlığı sonucu çıkan bir çatışmada da yaralandığı anlaşıldı. Narin'in yakalandığı bilgisi, Interpol aracılığı ile Hollanda makamlarına da iletildi. Hollanda'da tutuklu bulunan Baybaşin'in ortağı Narin ile diğer iki kişi, Vakıf Gureba Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere yeniden şubeye getirildi.

Portre / Hüseyin Baybaşin

       Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı
       Suç dosyası kabarık olan Hüseyin Baybaşin, Uyuşturucu ticaretiyle tanınan Başbaşin ailesinin reisi konumunda. İlk olarak 11 Mayıs 1976'da Fatih'teki evinde yapılan aramada, 10 kilo 835 gram esrarla ele geçirildi. İki yıl hapis cezasına çarptırıldı. İngiltere'nin Dover kentinde, Hollanda'dan gelen otomobilde, 23 Mayıs 1984'de ele geçirilen altı kilo eroin bulunması olayında, sahte kimlikle yakalandı, tutuklandı ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 7 Aralık 1989'da cezasının geri kalan kısmın tamamlamak üzere Türkiye'ye iade edildi. Dört ay kaldıktan sonra, 11 Mart 1989'da tahliye edildi.
       İstanbul Silivri'de 1989'da 79.6 kilogram eroin, iki kilogram baz morfin ve çeşitli silahlar yakalanması olayını Bayrampaşa Cezaevi'nden organize ettiği belirlendi. Bu olaydan dolayı cezaevine konuldu.
       Kısmetim - 1 gemisiyle adını bir kez daha duyurdu. Gemide 3 bin 100 kilogram eroin vardı. Baybaşin, eroini PKK'ya sevketmekle suçlandı. Hüseyin Baybaşin ve ailesinin uyuşturu madde kaçakçılığı kaynaklı karaparayla edindikleri 23 bin 447 marklık servete el konuldu. Hollanda'da tutuklu bulunan Baybaşin ve ailesi hakkında açılan kara para davası devam ediyor.