The Others Baykal bildirge açıklıyor

Baykal bildirge açıklıyor

09.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baykal bildirge açıklıyor

Baykal bildirge açıklıyor


A. Rezzak ORAL - ANKARA / Sinan TOROS - İSTANBUL


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin seçim bildirgesinin "kuru bir vaatler listesi değil, somut sorunlara somut çözüm önerileri sunan yazılı bir belge" olduğunu söyledi.
Baykal, bugün İstanbul'da Akatlar Kültür Merkezi'nde kamuoyuna açıklayacağı "Çözüm 2000" başlıklı seçim bildirgesi konusunda Milliyet'in sorularını yanıtladı. Bildirge üzerinde günlerce çalışıldığını belirten Baykal, "Gerçekten mükemmel bir çalışma. Ortaya çıkan ürün de bu çalışmanın bir ürünü olarak mükemmel oldu" dedi. Baykal, "Neden 'Sözleşme 2000' adından 'Çözüm 2000'e dönüldü" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bizimki kuru bir sözleşme değil, somut çözüm. Kuru kuru seçim vaadi veya vaatler listesi değil, hangi sorunu nasıl çözeceğimize dair somut öneri. Bunu bilerek yapıyoruz. Siyaset reklam ajansları aracılığıyla boyalı, cilalı imajlarla yürütülecek bir alan değildir. Türkiye, büyük sorunları olan bir ülke. Halkımız her gün kendi sıcak gündeminin altında eziliyor. Bu sorunlara reklamcı profesyonelliğiyle değil, gerçekten sahip çıkarak, ortaya çözümünü de koyarak eğilmek gerekiyor. Şimdi bunu yapıyoruz. Eğitimden ekonomiye, sosyal güvenlikten Güneydoğu'ya, yargıdan sağlığa, insan haklarından spora kadar her alanda yaşanan sorunlara karşı çözüm önerimizi ortaya koyuyoruz. Kaynağını nereden bulacağımızı, ne kadarlık bir zamanda yapacağımızı ve nasıl sonuç alacağımızı bütün detaylarıyla belgelendiriyoruz. Bana göre 2000'li yıllardaki politika da artık bu somutlukta yapılmalıdır."

Çapraz ilişki uyarısı

Baykal, dün İzmir'den İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtlarken, partilerin kendi görüşleri doğrultusunda olanlarla işbirliği içinde olmaları gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
"Merkez sağdaki bir parti yine merkez sağdakiyle, merkez soldaki parti de merkez soldaki partiyle işbirliğine gitmelidir. Aksi takdirde, çapraz ilişkiler Türkiye'yi ciddi istikrarsızlığa götürür."
Baykal, "medyanın bazı siyasi partileri öne çıkarma doğrultusunda yayın yaptığı"' açıklamasının anımsatılması üzerine de, "Seçim ortamında bunlar sık sık karşılaştığımız olaylar, ancak bizim özel bir şikayetimiz yok" dedi.