The Others Bazı alerjiler anne karnında başlıyor

Bazı alerjiler anne karnında başlıyor

02.07.2010 - 10:48 | Son Güncellenme:

Bazı alerjilerin ana karnında başladığı ve yaşam boyu devam ettiği belirlendi.

Bazı alerjiler anne karnında başlıyor

Yaz aylarında çicek ve bitkilere bağlı olarak gelişen solunum alerjisi, burun akıntısı ve hapşırma olarak kendini gösterirken, gıda alerjisinin kalp- damar, sindirim, solunum, sinir sistemi, göz, deri ve hareket sisteminde ciddi rahatsızlıklara yol açabildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Levent Çınar, alerjinin deri, göz, kalp damar, sindirim, sinir, solunum, ürogenital ve hareket sistemini etkilediğini söyledi. Bazı alerjilerin anne karnında başlayıp hayatın tüm evlerinde etkili olduğunu kaydeden Dr. Levent Çınar, çocuklar arasında gıda alerjisinin 2-4, yetişkinlerde yüzde 1-2 dolayında söyledi. Besin öğeleri arasında alerjiye yol açan maddelerin genellikle protein yapısında olduğunu belirten Dr. Çınar, şöyle devam etti:“Alerjiye neden olabilen gıdalar baharat, baklagiller, balık, kırmızı et, kuruyemiş, meyve ve sebze, süt ile ürünleri, tahıl ürünleri. Ayrıca, bazı renklendirici, lezzet artırıcı , koruyucu katkı maddeleri gıda alerjisine yol açabilmektedir. Hava alerjenleri polen, hayvan tüyleri alerji olmanın diğer nedenleridir. Akşamları vücutta kaşıntılı kırmızı, kabarıklıklar şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Nadir olarak da, hayatı hayatı tehdit edebilen solunum yollarında tıkanma, nefes darlığı ve ölümlere neden olmaktadır.”

Haberin Devamı

Dr. Levent Çınar, alerjisi olan kişilerin doktor tavsiyesi dışında başta ağrı kesiciler olmak üzere ilaçlardan kaçınılmasını, evlerin düzenli havalandırılmasını, yünlü kıyafetlerden uzak kalınmasını istedi. Dr. Çınar bunların yanı sıra, katkı ve boya maddesi olan yiyeceklerden uzak durulması, polenlerden, çiçek tozları ve hayvan tüylerinden kaçınılması gerektiğini ekledi.