The Others Belçika maçında Kıbrıslı Türklere ayrımcılık tepkisi

Belçika maçında Kıbrıslı Türklere ayrımcılık tepkisi

09.09.2016 - 18:44 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs'ın Belçika ile yaptığı maçı izleyen Kıbrıslı Türkler güvenlik gerekçesiyle ayrı bir tribünde oturtturuldu. KKTC medyası olaya tepki gösterdi

Belçika maçında Kıbrıslı Türklere ayrımcılık tepkisi

Belçika maçında Kıbrıslı Türklere ayrımcılık tepkisi

Haberin Devamı

HALKIN SESİ

KKTC'de Halkın Sesi gazetesinde yer alan haber şöyle; Güney Kıbrıs, Rusya’da gerçekleşecek olan 2018 Dünya Kupası için Avrupa Elemeleri 1. Tur H Grubu’nda, kendi evinde Belçika ile karşılaşmaya çıkmıştı. Kıbrıslı Türk futbolseverler de bu mücadeleyi ve Belçika’nın dünya çapındaki yıldızlarını izlemek için bu mücadeleye gitmişlerdi. DİSİ lideri Averof Neophytou, konuyla ilgili olarak Kıbrıslı Türklerin GSP Stadı’nda oynanan karşılaşmada Kıbrıs Milli takımının yanında olmasını olumlu bulduğunu belirten bir tweet de attı. Ancak Kıbrıslı Türk futbolseverleri GSP stadında bir sürpriz bekliyordu. Organize olarak otobüslerle bu mücadeleye giden Kıbrıslı Türklerin satın aldıkları biletlerin olduğu yerde oturmasına izin verilmedi. Kıbrıslı Türkler, bu uygulamanın nedenini sorduklarında ise "Rum polisinden sizin güvenliğiniz için sizi ayrı bir yere gönderiyoruz cevabını aldıklarını" söyledi. Bazı Kıbrıslı Türkler’in bu uygulamayı kabul ederek polisin gösterdiği bölüme geçtikleri bazılarının ise kabul etmeyerek Kıbrıslı Rumların arasında kalarak maçı herhangi bir olay yaşamadan izlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Belçika maçında Kıbrıslı Türklere ayrımcılık tepkisi

"TALİHSİZ BİR KARAR"

GSP stadı yetkili müdürü Fivos Constantinides ise yaptığı açıklamada, "bu kararı kendisinin aldığını" ifade etti. Kıbrıslı Türkler’in bu konuda nasıl hissettiğini anladığını söyleyen Constantinides, "bunu Kıbrıslı Türklerin güvenliğini sağlamak ve de karşılaşmayı herhangi bir olay olmadan huzurlu bir şekilde izlemelerini sağlamak için aldığını" savundu. AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu da, AKEL’in Kıbrıslı Türklerin maça gitmesinden memnuniyet duyduğunu, buna paralel olarak Rum yetkili makamlarının Kıbrıslı Türkleri ayrı bir noktaya yerleştirmesini ise talihsiz bir karar olduğunu söyledi.