The Others Ben bunları söylemedim ki!

Ben bunları söylemedim ki!

17.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin organik tarımı konu alan ‘Organik Uyanış’ başlıklı yazı dizisinde görüşlerine yer verilen Çanakkale Bayramiç’te kiraz ve elma yetiştiren Cem Birder, soyadının ‘Birader’ olarak yanlış yazıldığını, imla hatalarının olduğunu belirterek “Bu ilçede 76 köy 5 bin çiftçi içinde tek organik tarım yapan maalesef benim.

Ben bunları söylemedim ki

Bu durumun en büyük sebeplerinden biri pazar fiyatlarının yüksek olması” yönündeki ifadelerin de kendisine ait olmadığını söylüyor. İstihbarat Servisi Haber Müdür Yardımcısı Gürkan Akgüneş, Birder’in konuya ilişkin görüşlerini, görüşme sırasında alınan notlar üzerinden okur temsilcisine iletti: “Ayrıca büyük bir emekle, zamanla yarışarak hazırladığımız dizinin sadece yazım hatalarıyla değerlendirilmesi de en az yaptığımız hata kadar üzücüdür” görüşünde.
Ombudsman’ın notu: Söz konusu itiraz sadece imla hatalarıyla sınırlı değil. Haberde teyp kullanılmaması büyük sıkıntıdır. Ses cihazı kullanılmadığı durumlarda da görüşüne başvurulan kişiden bu tür itirazlara yer vermemek için önceden teyit alınmalıdır.