The Others Beynim zonkluyor

Beynim zonkluyor

27.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beynim zonkluyor

Beynim zonkluyor

Beynim zonkluyor

Alem FM'in reklamından; "ulusal anlamda"... Radyo, tüm dinleyenlerinin sesi kulağı olduğunu böyle ifade ediyor. Biz de kıtalararası anlamda olduğunu zannetmiştik!

"Kar yağışı nedeniyle çeşitli yerler kapandı"... Show gündüz haber bülteninden bir yorum. Hangi çeşit ve hangi yerler? Merak konusu oldu.

"Meteorolojiden gelen bilgi oldukça sevindirdi"... TRT haber bülteninden... Meteoroloji kar yağışlarının önümüzdeki günlerde duracağını ve sıcaklığın artacağını söylemiş, TRT'de buna pek bir sevinmiş!

"Şarkı söyleyip loy loy"... TRT'nin haber bülteninden bir slogan. Artık protokol haberciliğini bıraktı, şarkı söyleyen eşek haberi yapıyor... Loy loy loy...

Haber spikerlerinin hangi marka elbise giydiğini biliyoruz. Bu durumun haber kanallarında olması bana göre ters. Ne CNN, ne de BBC'de böyle bir uygulama yok. Spiker haberini okuduktan sonra "Marks & Spencer" yazıyor mu? Çıplak okusunlar daha iyi...

Motivasyon, "Kadirizm" vs... "Derman Bey" dizisi ortada yok. Oyuncular ve motivasyon her tarafta. Benim canım yazılı basınım her gün "Derman Bey" şeklinde. Demek ki senariste ve yönetmene verilen paraya yazık olmuş!

"Anan güzel mi?"... Erman Toroğlu'nun Fiorentina maçı ile ilgili yorumundan bir pasaj... Ayıp oluyor. Tamam, külhanbeyi ağzı, bir farklılık falan ama kantarın topuzu kaçıyor. O zaman futbolculara kızmanın, centilmenlikten falan bahsetmenin anlamı kalmıyor... Bana hemen Erman Bey'in yönettiği maçların görüntülerini hazırlayın...

Oğuz Sarvan, eski hakemlerin TV'de yorum yapmasına karşı. Demeci vardı gazetelerde. Faik Çetiner'in programında gördüm. Birinci sınıfa başlayan çocuklar gibi. Okuluna alışacak abisi. Fenerbahçe'nin Kocaeli karşısında sayılmayan golü ile ilgili bir soru gelince, ilk günden de ayıp olmasın diye "Bir gün benim de başıma geldi" şeklinde hikaye anlattı. Zaten küçükken içine kapanıkmış!

Hüsnü Çil, cümleye "yani" ile başlıyor, arada "yani" ile bağlıyor... Ne çok "yani"si varmış! Genizden gelen garip sesler ya da bu tür yama sözcüklerle bölünen cümlelerimiz, bizim o an söyleyecek bir şey bulamamamızdan kaynaklanıyor yani!!!