The Others Bir çekim hikayesi

Bir çekim hikayesi

30.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir çekim hikayesi

Bir çekim hikayesi


Şu aralar bu köşede bizim amcadan sıkça bahseder oldum. Ama bu hikâye de iyi yani. Bizim amca (Orhan Koloğlu) Hulki Cevizoğlu'nun "Ceviz Kabuğu"na katıldı. Çekim yeri Ankara, konu da Abdülhamit. Bu konuda kitap yazdığı için şu aralar revaçta. Nitekim bu konuda bir program da STV'de varmış hemen ertesi gün, yani geçtiğimiz pazar. Demişler ki; "Biz sizi yetiştiririz"... Amca tabii durumu bilmiyor; sevgili Hulki'nin programı sabaha kadar devam eder. Yayına saat gece 23.00'te girmişler. Bittiğinde bir bakmış saat 04.00'e geliyor. Amca ne yapsın hiç uyumadan sabah uçağı ile İstanbul'a; oradan alelacele STV'ye. Bunu iş edinenler de var. Kanaldan kanala koşanlar ve bu örnekte görüldüğü gibi (amcanın saflığına gelmiş), şehirden şehire de gidenler var hiç üşenmeden.

MGD "Yılın Anchorman"i olarak Ahmet Hakan Coşkun'u seçti. Kendisi yıllardır Kanal 7'de bu işi yapıyor. Bu köşede başarılı bir sunumu olduğunu yazmıştım. Ama o yıllarda "anchorman"lik Ali Kırca ve Reha Muhtar'ın tekelinde olduğu ve Kanal 7 biraz kenarda köşede görüldüğü için es geçilmişti. Ne zaman ki Coşkun, Sabah'ta yazmaya başladı, birden fark edildi. Medyanın "birini görme" kıstası "Hayatınızda bir kadın var mı?" sorusunun altında yatar. Geçtiğimiz hafta ilavelerden birinde yer alan söyleşisinde bu soru soruldu. Ve kapakta afilli bir pozu da yer almıştı Ahmet Hakan'ın. Ne kadar kendisi "bu dünya bana göre değil" dese de eh yani hiç de fena değil böyle göz önünde olmak, deri ceketler filan... Bunu eleştirmek için yazmadım. Hoş duygulardır; fazla da "aman benden uzak dursun" demek olmaz. İnsana dair keyiflerdir bunlar. Hele bizim gibi "aaa bu o değil mi" demeye pek meraklı olan bir toplumda insanı etkiler. Kim "vallahi hiç hoşuma gitmiyor" derse desin, inandırıcı gelmiyor.

MGD "En İyi Kadın Rock Şarkıcısı" olarak Nil Karaibrahilgil'i seçmiş. Ne alâka yani... Rock nerede, Nil nerede? Zoraki bir ödül vermek gerekmiş anlaşılan!

"Zalİm" dizisinin Sudenaz ve Ayaz'ı birbirlerine âşık olacak mı olmayacak mı? Bana göre olacak. Çünkü baştan senaryo yazılırken bu karakterlere verilen isimlerle belirlenmiş. Sudenaz ve Ayaz... Akılda kalıcı ve âşık olmaya hazır iki isim...