The Others Bir de ben yazayım!

Bir de ben yazayım!

27.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir de ben yazayım!

Bir de ben yazayım


Şİmdİ Sertab Erener birinci oldu ya, başladı dedikodular vs. Bir "sen konuşmaya utanmıyor musun"cular var. Buna karşın sanki hiç bir şey olmamış gibi "Aaa zaten güzel şarkıydı, hem İngilizce olmasına da karşı çıkmamamıştık" takımı var. Bu arada "Kim Sertab'ın söylemesi konusunda doğru karar verdi?" tartışması da başladı. Eski genel müdür Yücel Yener "aferim" aldı. Hem de böyle bir zamanda, böyle bir aferim valla ilaç gibi gelmiştir. Ama şimdi de Eurovision Türkiye Kulübü ortaya çıktı. Eurovision Amatör Girişimi adlı organizasyonun Türkiye ayağı oluyor. Bana gelen elektronik posta notunda şöyle deniliyor: "Türkiye'nin en doğru şekilde yarışmada temsili için kolları sıvadılar. Aldıkları ortak kararlar çerçevesinde Sertab Erener'e bizi bu platformda temsili için sanatçıya teklif götürdüler"... Bu durumda soru şu: "Sertab'ı kim istedi, kim önerdi?"

Bİzİm parça, girişi ile dinleyeni yakalıyor. Çünkü Tarkan'ın hüpleten şarkısını andırıyor. Diğer önemli nokta ise dans... O gecenin en iyi dansını bizimkiler yaptı. Ve şarkıyı alıp götürdü. Tabii bunda koreografinin önemi yadsınamaz.

Şu telefonla oylama işi bayağı iyi oldu. "Türkler geliyor" sloganının ne kadar önemli olduğu bir kez daha belgelendi.

Etnİk müziğin de zaferi diyebiliriz bu derece için. Hem bizimkiler, hem de Belçika "etnik müzik motifleri"ni kullandılar.

İçİ geçmiş "yarışma" formatı şarkılar (basit akorlar ve şarkıcının sesinin ne kadar çok çıktığını göstermeye çalışan melodiler) artık iplenmiyor. Sanırım önümüzdeki yıl ethno - techno - rock karışımı şarkılarda bir artma olacak.

TaTu'nun şarkısı ilginçti. Hem çok zor bir şarkı, hem de alt yapısı bu yarışmanın alışılagelmiş "sound"larına benzemiyordu. Elektronik müzik etkileri vardı.

Demİr Demirkan ve Ozan Çolakoğlu'nu göremedim ekranda. Demir Demirkan konserleri (kendi solo konserleri) olduğu ve Sertab Erener'in yeni albümü üzerinde çalıştığı için gidememiş. Sonuçta böyle bir yarışmanın finaline, birinci olan eserin ortaya çıkmasında bir numaralı aktörlerin yer almaması bende soru işareti uyandırdı!