The Others BİR GAZETEDE 8 HATA

BİR GAZETEDE 8 HATA

20.12.2010 - 02:52 | Son Güncellenme:

Ayşen Özkayalar adlı okurumuz, Milliyet’teki dilbilgisi hatalarından şikâyetle 12 Aralık Pazar günkü gazeteyle ilgili bir not geçmiş. Şu örnekleri veriyor:

BİR GAZETEDE 8 HATA

- “Altın yumurtlayan Kadın Oprah, haberinizde (1. sayfa) 46 milyon şovun bir haftada izleyen kişi (şovunu) olmalıydı.
- Yürek yakan acıya barış ilacı haberinde (3. sayfa) Nihat Altuğ ismi, resmin altında Nihat Amtuğ olarak yazılmıştır.
- Asıl işine dönüyor başlıklı, Emina Sandal’la ilgili haberde (dördüncü sayfa birinci sütun) diziye başlarken oyunculun çok iyi olmadığı cümlesinde oyunculuğunun olmalıydı.
- Mehmet Tezkan’ın köşesinde anlattığı Kadıköy Çarşısı başlıklı yazıda, son paragraftaki gelenleriyle meyhane ne demek? cümlesindeki gelenleriyle sözcüğü gelenekleriyle mi olmalıydı?
- 19. sayfada 3. sütunda, ABD’de Kürt Konferansı başlıklı haberde, Kürtler ayrı devlet kurma düşüncesinin gerçekçi olmadığının sözcüğünün (olmadığı) olarak yazılmalıydı.
- 22. sayfada Halk Partisi’yle ilgili haberde, Altıokla resimlendirilmiş, liste nasıl delinir? başlıklı açıklamada (Divana başvuracak ve çekilecek kura sonucu) cümlesinde kura sözcüğü kuru olarak yazılmış.
- 23. sayfada Cumhurbaşkanı Gül’le ilgili haberde, (Ancak onlardan yaşlı insan gibi davranmalarını...) cümlesinde yaşlı sözcüğü içindeki (ş) büyük yazılmış.
- 26. sayfada beşinci sütunun alt kısmında Taraf yazarına boyalı saldırı başlıklı haberde, Protestocu grubun solonu çıkartılmasının ardından... Cümlesinde, “solonu” değil “salondan” olmalıydı.