The Others Bitlis Sekiz Yıl’da zor olanı başardı

Bitlis Sekiz Yıl’da zor olanı başardı

01.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bitlis Sekiz Yıl’da zor olanı başardı

Bitlis Sekiz Yıl’da zor olanı başardı


Ergin FERHANOĞLU - BİTLİS


YILLARDIR terör baskısı yüzünden 4 bin 500 vatandaşını göçe kurban veren Bitlis'e yapılan en büyük yatırımın göçe durdurmak olduğunu söyleyen Vali Keramettin Köksal, Türkiye genelinde 8 Yıllık Kesintisiz Temel Eğitime geçen tek ilin Bitlis olduğunu belirtti.
Kentin kabuk değiştirememesinin tek nedeninin göç olduğunu kaydeden Vali Köksal, "Eğitim ve gelir düzeyi artan vatandaş Batı'ya göç etti. Yerine köyden kente göç eden insanlar dolunca kent kabuğunu kıramadı" dedi.
"Buna rağmen 10 yılda yapılamayanları bir yılda gerçekleştirdik. Yapımı devam okullar, tamamlanmak üzere olanlar ile kentimiz eğitim sorununu bu yıl sonunda çözmüş olacak" diyen Köksal, "1997 yılında temeli atılan Bitlis - Baykan karayolu ile ulaşımda büyük bir rahatlamanın sağlanacağı İpekyolu'nun tamamlanması sonucu İskenderun'dan gelip İran'a ve Kafkaslara geçecek olan bu yol ile Bitlis'in kaderi değişecek. Bu yıl safaltsız köy yolu kalmayacak. Bitlisli olup da Bitlis dışında yaşayan kentlilerimiz kentin geri kalmışlık zincirini kırması için yardım etmelidir. Yetkililere sesleniyorum; bu bölgenin çalışma açısından cazip hale getirilemesi şart. Buraya göndereceğiniz elemanlara cazip maaşlar verilmeli ki uzun süre görev yapsın" diye konuştu.