The Others Bitmeyen üzüntü... Sanata çağrı...

Bitmeyen üzüntü... Sanata çağrı...

29.10.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bitmeyen üzüntü... Sanata çağrı...

Bitmeyen üzüntü... Sanata çağrı...


- Spice Girls hayranı okurlar hala ayakta! Sebep, 23 Ekim tarihli gazetede arka sayfada yer alan Spice Girls Artık Yook! başlıklı haber.
Haberin kaynağı, İngiltere’nin ünlü bulvar gazetesi The Sun’ın yansıttığı bazı söylentiler. Bunlara göre, Spice Girls içindeki geçimsizlik had safhada. Bu yüzden grubun yeniden bir araya gelip albüm yapması veya turneye çıkması zor gözüküyor(muş).
Çağlar Coşkun, "evvelce grubun dağıldığını yazmış, sonra düzeltmiş, bizi sevindirmiştiniz" diye yazmış. "Ama İngiltere’de pek az kişinin ciddiye aldığı bir gazetenin uydurma haberine yer vermenize şaşırdım."
Tema Kiper: "Huzursuzluk olabilir, ama dağılmadılar henüz."
Güven Alkan: "Resmi sitelerinden ve plak şirketlerinden bunu doğrulayacak bir açıklama gelmedikçe, ‘grup artık yok’ diye iddia etmeniz, bence doğru değil.."
Yorum: The Sun’ın pek çok dedikodu haberinin doğruluğu sonradan anlaşıldı. Bu haber, uzun süredir grupta geçimsizlik olduğu söylentilerinin uzantısı. Spice Girls yakında dağılırsa kimse şaşırmamalı. Bu haberi vermekle Milliyet yanlış bir şey yapmıyor. Bir nokta hariç: Bir şekilde "resmen" doğrulanmadığı sürece, grubun akıbeti hakkında kesin bir ifade kullanmak doğru değil.
- Sibel Yaylalı, bazı Milliyet okurlarının paylaştığı beklentiyi seslendiriyor: "Aylardır kültür sanat sayfasının eksikliğini hissediyoruz. Biz, böyle yaparak Milliyet’in kendisine kötülük ettiğini düşünüyoruz. Örneğin çocuk sayfası çok olumlu bir gelişme, çocuk dergisi de öyle; ama inanın ki aynı ölçüde kültür- sanat sayfası da gereklidir. Kriz günlerinde sanat yeterince zarar görüyor. Bu ülkenin maganda, katil, vurguncu, kaba saba insanlar ya da cahil manken ve şarkıcılardan ibaret kalmasını istemiyoruz. 18 kişi adına sayın Mehmet Y. Yılmaz’a rica ediyorum: Bizlere kültür - sanatı çok görmeyin, ne olur!"
- Manisa’dan Melih Öncü, sürekli Milliyet okurlarından. Şikayeti, taşra baskılarının renkli sayfalarıyla ilgili. "Milliyet 12 sayfa renkli basılıyor. Ben 16 sayfa renkli isterim" diyor. Ekliyor: "Normalde renkli olarak basılan sayfalar siyah - beyazda ciddi sorunlar yaratıyor. Renklerle ayrıştırılmış görsel ayrıntılar, siyah - beyazda anlaşılmaz hale geliyor, iç içe geçiyor ve açıkçası sinirlendiriyor. Ya bu tür sayfaların kimi yerlerde siyah - beyaz basıldığı hesaplanarak hareket edilsin ya da renkli sayfa sayısı artırılsın. Ben sıfır hatalı Milliyet istiyorum. Sadık bir okur olarak bunu istemek hakkım diye düşünüyorum."