The Others Biz tanışırız!

Biz tanışırız!

21.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Biz tanışırız!

Biz tanışırız


TV8’deki "Derin Haberöde, Şenol Güneş ile ilgili bazı yazarların, malum maçlar sonrasında yazdıkları ekrana geldi. "Vay be neler yazmışlar" dedirten kupürler! Şu medya dünyasında kaç kişiyiz. TV yöneticileri, gazetelerin yazı işleri, spor sayfaları sorumluları... Kaç kişi? Biz birbirimizi tanımıyor muyuz? O manşetleri, o yazılanları, o TV yorumlarını hep birlikte izlemedik mi, okumadık mı? Ne oldu şimdi, niye şaşırdık ki?

"Parmak İzİ" hayli geç yayınlanıyor. O saatte kovalamacayı takip edecek psikolojik durumda olmuyor insan... Hele yaz sıcağında.

"Yazgülü" dizisi Fuat ile Selma’nın evlilik bilmecesi ile heyecanlı bir havaya girdi. İzleyiciyi buradan yakaladı gibime geliyor.

Show’un gece yarısı filmleri güzel. "Bir Günlük Başkan" tam gece yarısı izlenecek bir film seçimiydi. Ama aynı kanal geçtiğimiz pazar günü büyük bir ayıp yaptı. "Filler ve Çimen" filmini yayınlayacağını açıkladı. Bu önemli filmi izlemek isteyenler "Köçek" ile karşılaştı. Show anlaşılan pazar gecelerini önemli yeni dönem Türk filmleri ile donatmak istiyor. "Eylül Fırtınası"nı yayınlamışlardı. Bunlar yeni filmler, yarıma doğru başlatıp sabaha karşı üçe doğru sarkıtmak bir kere anlamsız. "Pazar Keyfi"ni bir saat izletmek yetmiyor mu? Bu filmlerin hakkı 23.30 gibi başlatıp 01.00 gibi bitirmektir.

"Çocuklar Duymasınöda tempo düşüklüğü var. Son bölümdeki şu süt muhabbeti mesela, gereğinden fazla uzadı... Bir de mesaj vermek kaygısı fazla ön plana çıkmaya başladı. Tüm bunlar tempoyu düşürüyor ve yakalanan "hayatın kendisi zaten komik" konseptini zorluyor.

"Ev Halİ" bizim "komiklik" standardımızın bir ölüçüsü diye yazmıştım. Hani derler ya "cahil cesareti var" diye. Bu cesaret bizde geçerlidir ve takdir görür! Dizimiz de benzer bir duruma farklı bir yerden geliyor. "Bunlara da gülünür mü"lerin bu kadar çok bir araya getirildiği başka bir dizi olamaz diye düşünüyorum. İlgiyi böyle çekiyor.

TGRT’de çarşamba gecesi ilginç bir buluşma vardı; TBMM çatısı altındaki kadın milletvekilleri bir araya gelmişlerdi. Sakin ve birbirlerinin sözlerine saygılıydılar.