The Others Bu adamın tarafsızlığı kaldı mı?

Bu adamın tarafsızlığı kaldı mı?

20.02.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

BM Barış Gücü’nün Finans Direktörü’ne ‘Yasa dışı’ bir uygulama ile Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığı verildi

Bu adamın tarafsızlığı kaldı mı

Bu adamın tarafsızlığı kaldı mı

Haberin Devamı

Aytuğ TÜRKKAN-Diyalog TV

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ‘tarafsız bir rol’ üstlendiği iddia edilen Birleşmiş Milletler’in Finans Direktörü Hussein Moussa’ya ‘yasa dışı’ bir şekilde Kıbrıs Cumhurieyeti verilmesi, Rum propagandasının bir ürünü olarak nitelendirildi.
Sözde ‘tarafsız” bir pozisyonda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’ne mensup bazı yetkililerinin Rum hükümeti ile sıkı ilişkileri kurum içerisinde de sıkıntı yaratıyor.
Diyalog’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre adada görev yapan BM Barış Gücü’nün Finans Direktörü Lübnanlı Hussein Moussa’ya Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi..
Diplomatik kaynaklar, BM personelinin diplomatik dokunulmazlığı olduğunu anımsatarak, böylesi kritik bir mevkideki bir görevlinin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını almasının objektifliğe gölge düşürdüğü belirtildi.
Diplomatik kaynaklar 55 milyon dolarlık bir kaynağın yönetimini sağlayan Moussa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alması karşılığında “ne verecek?” sorusunun gündeme geldiğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bedava VIP maç bileti
Hussein Moussa’yla ilgili sıkıntı sadece Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alması da değil… Sosyal Medya hesabından Rum hükümetinin kendisine sağladığı kolaylıkları da deşifre eden Moussa, “Bedava VIP bilet” ile Apoel’in Şampiyonlar Ligi maçına da gittiğini duyurmaktan çekinmedi.
Moussa’nın vatandaşlık alması, Rum hükümetinden önemli kişilerle bedava bilet alacak kadar ilişkiler içine girmesi BM içerisinde de huzursuzluk yaratmış durumda. BM içindeki kaynaklar, yapılanlarla kurumun tarafsızlık ilkesinin çiğnenmesinden yana sıkıntılı.

Stella Sourmeli ile yakın işbirliği
Öte yandan Moussa’nın “Kıbrıs Cumhuriyeti” İçişleri Bakanlığı’nda görevli bakanın yakın çalışma arkadaşı Stella Sourmeli ile yakın bir işbirliği içerisinde olduğu bildiriliyor. Sourmeli’nin Moussa’yı koruduğu da gelen bilgiler arasında..