The Others Bu alemde herkese yer var

Bu alemde herkese yer var

01.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu alemde herkese yer var

Bu alemde herkese yer var
1 Kasım 1998
Bu alemde herkese yer var
İstanbul geceleri yine gündüzlerinden hareketli. Kriz geliyor deniyor ama herkes sokakta. Şeytan diyor ki, bütün gün uyu da gecelerin tadını çıkar. Peki ama nerede hayat daha tatlı? İşte öne çıkanlar...

Bilsak 5. Kat
Güzel insan: Her iki cinse hitap eden yakışıklı erkekler var, ama güzel kadınlar pek yok.
Fiyat: Eskisi kadar olmasa da ucuza yakın.
Güzel manzaralı "Cihangir'de bir daire". Yemekleri bazen iyi, bazen kötü oluyor. En son toparlamıştı. Haftasonları daha bir marjinal gençlerin takıldığı bar olarak gündeme geliyor. Hafta araları daha sakin. Gidenler: Murathan Mungan, Yasemin Alkaya, Deniz Türkali, Yıldırım Türker.
Tel: 0212 239 37 74

Civanım Şamata
Güzel insan: Var.
Fiyat: Pahalıya yakın.
Oğuz'un işletmeciliğini yaptığı bu yerde şu anda Metin Arolat sahne alıyor. Gece 02:00'de çıkıyor ve 05:00'e kadar milleti coşturuyor. Tabii ki yemeksiz bir yer. Daha çok sanatçılar, vj'ler, gazeteciler ve gençler var; viskiciler yok oldu. Giriş 8 milyon lira. Bir içki, meyve ve çerez fiyata dahil. Gidenler: Ebru Gündeş, Burcu Güneş, Ebru Aydın, Mansur Ark, İzel, Özlem Tekin, Zeynep Dizdar, Kubat, Kenan Erçetingöz, vj'ler, Beyaz, Mustafa Altıoklar, Helin Avşar, Mustafa Çağlar.
Tel: 0212 280 99 55

Dalmaz Center
Güzel insan: Evet, var!
Fiyat: Gidenlere bakın, anlarsınız.
Sanatçıların ve futbol tayfasının en sevdiği yerlerden biri. Bütün futbolcular hatta kulüp yöneticileri bile buradadır. Şu anda Emel ve Ege sahne alıyor. Yemek yok, gece kulübü burası.
Gidenler: Beşiktaşlı Feyyaz, Şifo Mehmet, Erdal Acar, Emel Yıldırım, Seren Serengil, Murat Erdoğan, Başak Sayan, Hilal Özdemir.
Tel: 0212 257 60 60

Dedikodulu Meyhane
Güzel insan: Her alandan güzeller bulunuyor.
Fiyat: Çok pahalı değil.
İzzet Çapa'nın açtığı yerde şu anda Cenk Eren şarkı söylüyor. İnsanları coşturuyor, sahne hakimiyeti güçlü. Şu aralar en "hot" meyhane. Hafta arası bile tıklım tıklım.
Gidenler: Osman Çarmıklı, Mehmet Tuna, Nur Hekimci, Ayşe Çavuşoğlu, Beyaz, Semra Özal, Azer Çöllü, Ebru Gündeş, Seda Sayan, Vakkocular.
Tel: 0212 265 40 34

Eylül
Güzel insan: Şöyle böyle. Güzelden çok ünlü var...
Fiyat: Normal normal...
Arnavutköy'de üç katlı bir bina burası. Girişte masalar var, oturuluyor. Bir üst katta canlı müzik yapılan karanlık bir bölme var. Pist, bar ve küçük masalar bulunuyor. En üst katı da şarap evi durumunda. Birinci sınıf müzik sanatçısı tayfasının gözbebeği burası. Ben de bir kere İskender Paydaş ve Yaprak Özdemiroğlu'yla gitmiştim. Şu anda Levent Yüksel program yapıyor. Beyaz'ın Kanal D'deki programının orkestrası bu barda çıkıyor.
Gidenler: Beyaz, Yonca Evcimik, Deniz Akel ve Hakan Öztürk, Sezen Aksu (ve o andaki sevgilisi), Sertab Erener, Demir Demirkan, Ozan Doğulu, Levent Yüksel, Melis Sökmen, Eyşan Özhim ve Serdar Şenzengin, Nezih Ünen.
Tel: 0212 257 11 09

Havana
Güzel insan: En, en, en güzeller burada. Her iki cinsin de en güzelleri...
Fiyat: Yüksek ama bu kadar ünlüyü birarada bulmak kolay değil.
Eskiden Nyx olan çok güzel dekore edilmiş bu yer artık Havana. Daha açılalı bir hafta oldu ama inanın bütün ünlüler orada. Hem sanat dünyamızın hem iş dünyamızın hem de sosyetemizin evli bekar tüm üyeleri burada. Yani buraya gitmezseniz kimse suratınıza bakmayacaktır.
Gidenler: Nur - Özlem Taşkent, Avi Habip, Ali Deveci, Sinem Güven, Metin Kap, Hande Ataizi, Dilara Endican, Mehmet Özener, İsmail Akkaya, Sedef Bozok, Nil Bentürk, Elif - Mehmet Germiyanlıgil, Alinur Velidedeoğlu, Demet Şener, Ilgın Beyazıt.
Tel: 0212 213 01 36
High End

Güzel insan: Off, hem güzel hem seksi hem de işveli kadınlar var.
Fiyat: Kafanız iyi olacağı için hatırlamıyorsunuz.
Yazın ortasında açılmasına ve kapalı bir mekan olmasına rağmen geceleri çıkan pek çok insan buraya gidiyordu. Hala da öyle. 2019'un DJ'lerin açtığı bu diskotek özellikle 03:00'den sonra daha da kalabalık. Son günlerde adı geçen herkes, bütün mankenler, genç popçular burada.
Gidenler: Sinem Güven, Murat Başoğlu, Özlem Tekin, Mustafa Altıoklar, Can Akçay, Cem Centaş, Sabahat Doğanyılmaz, Burak Kut, Demet Şener, Kenan Doğulu, Ferda Anıl Yarkın. Tel: 0212 287 73 80

Kaktüs

Güzel insan: Pek yok aslında!
Fiyat: Ucuz sayılır.
İlk açıldığında feminist barı olarak bilinen ama konumu ve güzel yemekleri sayesinde antifeminist bir müşteri grubu da kazanan Kaktüs daha çok entellerin yeri olarak biliniyor. Sabahtan gece 02:00'ye kadar açık. Çıtır, kıtır gibi yiyecek adları var ama sonuçta bildiğimiz şeyler. Allah için lezzetli. Yerin bir Fransız havası var. Buradan sonra o sokakta ve o civarda yani İstiklal Caddesi'nde bir sürü kafe - bar açıldı. Yani bir nevi öncü olarak kabul edebiliriz Kaktüs'ü...
Gidenler: İlhan Berk, Lale Müldür, Seyhan Erözçelik, Murat Çelikkan, Umay Umay, Yıldırım Türker, Murathan Mungan, Perihan Mağden, Komet, Deniz Türkali.
Tel: 0212 249 59 79

Le Cigare
Güzel insan: Evet burası da güzel ve şık insanlarla dolu.
Fiyat: Yine pahalı.
Bu sene Susam'ın Cevat'ı (Tuksavul) ayrıldı ve yerine Abdullah Oğuz ortak oldu. Çok ağır ama güzel yemekleri var. Tam Fransız usulü. Alt katta bir bar ve kişiye özel puro kutuları bulunuyor. Onlar kiralanabiliyor. Benim kutum yok.
Gidenler: Cem - Madlen Bilginer, Kerem Üstünkaya, Serdar Bilgili, Elif Ilgaz, Jülide Ateş, Aliye Simavi, Cem Özer, Esin Maraşlıoğlu, Meltem Cumbul.
Tel: 0212 279 86 98

Le Select
Güzel insan: Orta yaş üstünün olgun güzelleri ve Sean Connery erkekleri.
Fiyat: Burası da pahalı.
Kemal Koç'un sahip olduğu bu iki katlı yerin yaş ortalamasını 50 kabul edebiliriz. Yemekleri lezzetli. Yufkada bıldırcın güzel bir yemekti mesela. Burada müzik de ortama uygun olarak biraz ağır.
Gidenler: Hakan Şükür, Nükhet Duru, Yüksel Uzel, Hülya Süer.
Tel: 0212 268 21 20

Nispet
Güzel insan: Notu 5 üzerinden 3.5!
Fiyat: Konsomasyon usulü.
Aydın'ın sahne aldığı günler Nispet full çakıyor. Manken tayfası burayı seviyor. Geçen sene bir düşüş yaşamıştı ama bu sene Aydın sayesinde toparlanmaya başladı.
Gidenler: Özlem Yıldız ve Harun Özakıncı, Nadir Ermiş, İzzet Çapa.
Tel: 0212 287 27 57

Papermoon
Güzel insan: Hem de en güzelleri...
Fiyat: Fazlasıyla pahalı.
İtalya'nın sıradan lokantası burada kral oldu. Açıldığı günden beri hem bar hem lokanta olarak tıklım tıklım ve en popüler yerlerden biri. Ahşap ağırlıklı ferah bir dekorasyonu var. Ay kimi ararsanız orada. Gitmemek ayıp. Elif Dağdeviren'le ne zaman bir yemek programı yapsak orayı seçiyor. Bir ayda burada yediğiniz yemek sayısına göre prestijinizi ölçebilirsiniz.
Gidenler: Dinçkökler, Nail Keçeli, Eser Tümen, Aslı ve Esra Tümen, Yiğit Şardan, Hande Ataizi, Elif Dağdeviren, Meltem Cumbul, Sezen Aksu, Ersoy Çetin, Mustafa Altıoklar, Canan Yaka, Ergin Tanca, Hakan Şükür.
Tel: 0212 282 16 16

Park Şamdan
Güzel insan: Güzel, şık, elegan, zengin...
Fiyat: En pahalılardan.
Yıllardır hem öğle yemeklerinde hem akşam yemeklerinde bir numaralı yerlerden biri. Öyle yeniyetmeler düşmez buraya; cesaret edemezler. Bütün ağır işadamlarını burada görebilirsiniz. Yemek açısından İstanbul'un en iyi lokantalarından biridir.
Gidenler: Cemil İpekçi, Ekrem Gocay, Rahmi Koç, Erol Sabancı, Emin Cankurtaran.
Tel: 0212 225 07 10

Roxy Güzel insan: Güzel ama biraz bakımsızlar.
Fiyat: Yüksek olmasa da insan kazıklandığını hissediyor.
Eski iyi müşteri kitlesini koruyamayan Roxy çareyi entellikte aradı. Festivallerin programına girdi ve kaliteli canlı müzik yapmaya başladı. Bir ara vardı ama artık yemek yok. Bodyguard'larının biraz belalı ve zor oldukları konuşuluyor. Giriş diğer diskotekler gibi ücretli (6 milyon). Bol bol balerin, manken ve vj'lerle karşılaşabilirsiniz.
Gidenler: Deniz Pulaş, Teoman, Merve İldeniz, Serdar Önal, Eray Özbal.
Tel: 0212 249 48 39

Şamdan
Güzel insan: Aaaa, yıllardır güzeller takılır.
Fiyat: Off, burası da pahalı.
Yıllardır popülaritesini sürdüren yerlerden biri Şamdan. Hem yemek mekanı hem de sonrasında kulüp olarak değerlendirilir. Müziği eskilere ve çok popüler olan şarkılara dayanır. İnsanlar dans ederken kendilerini göstermeyi tercih eder. İyi bir çöpçatanlık mekanıdır. Burası bir sınavdır. Her gece yıldızının buradan geçmiş olması gerekir.
Gidenler: Yavuz Demir, Füsun Dedehayır, Nurettin Hasman, Cem Cantaş, Selin Toktay, Demet Şener, Erdal Acar, Nuri Yönver, Hülya - Metin Aşık, Aslı Gedik, Şebnem Dinçgör.
Tel: 0212 263 48 98

Touchdown
Güzel insan: Valla gününe göre değişiyor.
Fiyat: Diğerlerinin yanında ucuz sayılır.
Türünün en iyisi olarak kabul edilen bir semt barı. İşi ve evi yakın olan herkes buraya uğrar. Müdavimleri de çoktur. Bir gelen bir dönemini burada geçirir. Belli gecelerde özel eğlenceler, partiler düzenlenir. Doğum gününü en eğlenceli geçirten yer burasıdır. Dart oyunu var, en beceriksizler bile oynayabiliyor.
Gidenler: Sinan Çetin ve karısı Rebekka Haas, Candan Erçetin, Haluk Mesçi, Perihan Mağden, İsmet Berkan, Hande Ataizi, Meltem Cumbul, Bahar Korçan, Umur Turagay.
Tel: 0212 231 36 71

Vogue
Güzel insan: Hem genç hem güzel.
Fiyat: Pahalıııı.
Bir kere müthiş bir yer. Beşiktaş Plaza'nın en üst katı. Her yanınız manzara. İçeriden de dışarıdan da manzara... Neredeyse tuvalette bile manzara var. Ama iş yemeklere gelince biraz riskli. Benim gibi tanıdığım çok insanı kesemedi bir türlü orası. Yine de manzarası ve modern dekorasyonu uğruna oraya giden epey insan var. Yaş ortalaması da genç bir yer.
Gidenler: Meltem Cumbul, Cansu Akbel, Yonca Evcimik, Serdar Bilgili, Metin Kap, Ali Deveci.
Tel: 0212 227 44 04

14 ve 2019
Güzel insan: Güzel ama ne idüğü belirsiz insanlar...
Fiyat: Pahalı canım.
Her ne kadar bu iki yerin artık birbiriyle pek alakası olmasa da müşteri açısından o kadar ayrılmış değil. Oradan oraya takılmalar devam ediyor. 2019'u Cem Feray işletiyor. Techno, hiphop, ambient müzik çalıyor. 14'ün de bütün tayfası değişti. Buraları maalesef artık eski güzel günlerinden ve deli müşteri muhabbetinden çok uzak. Aahh ah, nerede o eski günler!!! 14'te 04:00'e; 2019'da sabaha kadar dans edebilirsiniz. Müzik her zaman için iyidir.
Gidenler: Zeynep Uludağ, Arif İlhan, Sevda Demirel.