The Others Bu da ‘aşk çetesi’

Bu da ‘aşk çetesi’

07.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu da ‘aşk çetesi’

Bu da ‘aşk çetesi’


Güzel Meriç ‘satıcı’ olarak tanıdığı yakışıklı delikanlıya o kadar aşık oldu ki, ‘azılı bir hırsız’ olduğunu öğrenince birlikte 73 ev soydu..


       Birlikte birçok suç işleyen ve filmlere konu olan ABD’li efsanevi soyguncu çift ‘Bonnie - Clyde’ hikayesinin yerli versiyonu İstanbul’da yaşandı.
       Türk ‘Bonnie - Clyde’ öyküsünün kahramanlarından Yusuf Türkoğlu 32, Meriç Torun ise 25 yaşındaydı. Meriç, ‘Kullanılmış eşya alıp satıyorum’ diyen Yusuf’la Bebek’te bir parkta tanıştı ve ilk görüşte ona vuruldu. İki genç, kısa sürede büyük bir aşk yaşamaya başladı ve günlerini gece gündüz birarada geçirmeye başladı. Yusuf, bir gün Meriç’i ‘Kullanılmış eşya alımına gidiyoruz’ diyerek lüks bir eve götürdü.

       Fırtına gibi soydular
       Genç adam yukarıya çıkarken, güzel Meriç de aşağıda sevgilisini bekledi.
       Yusuf, birkaç dakika sonra elleri kolları dolu döndü. Meriç’e eşyaları satın aldığını söyledi. Ardından birkaç kez daha bu tür olay tekrarlandı. Ve sonunda Yusuf, sevdiği kıza gerçeği itiraf etti; `Eşya satın almıyorum, çalıyorum.’
       Bu sözler, Meriç’i yıktı. Gençkız, sevgilisine büyük tepki gösterdi. Ancak sevgisi, doğru yolu bulmasını engelledi. Kızgınlığı geçince Yusuf’u affetmek bir yana, onunla ‘çalışmaya’ karar verdi. İki sevgili ‘işe’ çok hızlı başladı. İki ay içinde Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece, Avcılar, Fatih ve Esenler’de 73 eve girip milyarlarca liralık eşya çaldılar.

       ‘Onunla çok mutluyum’
       Kapı kilitlerini tornavida yardımıyla kırarak içeri giren ve kısa sürede işlerini geliştiren sevgililer, bir de araba aldı. Artık her sabah otomobilleriyle erkenden ‘işe’ çıkıyorlardı. Ancak bu tatlı hayat uzun sürmedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, izini bulduğu yerli Bonnie - Clayde’ı kısa bir takipten sonra Bakırköy’de yaptığı bir operasyonla yakaladı. Sevgililerin evinde yapılan aramada, çalıntı 20 televizyon ile çeşitli ziynet eşyası ele geçirildi.
       Meriç, emniyette verdiği ifadesinde herşeyi sevgilisi uğruna yaptığını savundu. Gençkız, ifadesinde şöyle dedi:
       “Yusuf’u çok seviyorum. Hırsız olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Ancak aşkım için ben de hırsız oldum. Onunla çok mutluyum."