The Others Bu okul hepimizin eseri olacak

Bu okul hepimizin eseri olacak

12.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu okul hepimizin eseri olacak

Bu okul hepimizin eseri olacak

       Milliyet'in başlattığı "Güneydoğuya Hizmet" kampanyası çerçevesinde Diyarbakır'da kurulacak olan güzel sanatlar lisesi kamuoyundan yoğun destek görüyor. Yaptırılacak liseye ilk maddi yardım 10 milyarlık bağışla Milliyet'ten geldi.
       Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki genç yetenekleri ortaya çıkarmak amacıyla kurulması planlanan ve Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay tarafından da son derece sevindirici bir gelişme olarak nitelindirilen Diyarbakır Milliyet Güzel Sanatlar Lisesi'nin temeli önümüzdeki hafta atılacak.
       Sanat eğitimi alma imkanı bulamayan binlerce Anadolu gencinin güzel sanatlar lisesinin kurulmasıyla kendilerini gösterebileceğine inandıkların belirten pekçok Milliyet okuru telefon ve fakslarla böyle bir girişimin her zaman yanında yer alacaklarını belirttiler.
       Kampanya için verilen hesap numaralarına bağışta bulunan vatandaşların yanısıra işadamları ve sivil toplum örgütleri ile üniversitelerden de güzel sanatlar lisesi için yardım talepleri geliyor.
       Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, Diyarbakır'da açılacak olan güzel sanatlar lisesinin çok iyi düşünülerek hazırlanmış bir proje olduğunu ve bu yatırımın bölge için faydalı olacağını belirtirken güzel sanatlar lisesi ile ilgili desteklerden bazıları şunlar:
       İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey: "Güzel bir olay. Güzel sanatlar gibi gençlerin yeteneğini ortaya çıkaracak, yarının İdil Biret'lerini Suna Kan'larını yetiştirecek bir okulun İstanbul Milli Eğitim olarak yanındayız. İstanbul'dan bir kardeş okul seçerek her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirteceğiz
       İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Safigül Erarslan: "Güzel bir başlangıç. Altyapılarının oturması için onlara plan yardımında ve teknik yardımda bulunabiliriz. İlk güzel sanatlar lisesi olduğumuz için programımızı iyi oturttuk, bunu orada da uygulayabilir, sağlam bir altyapı için çalışabiliriz. Diyarbakır'da konser organizasyonları da yapabiliriz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız."
       Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tamer Başoğlu: Çok kıvanç verici, mutluluk verici bir davranış biçimi, kutluyorum. Çünkü güzel sanatlar fakülteleri ya da ağırlıklı olarak bizim üniversitemizin esas ham madde kaynağı diyelim daha bu olaya vaktiyle eğilmiş öğrenciler. Böyle öğrencilere çok ihtiyacımız var. Mevcut güzel sanatlar liselerinden büyük ölçüde öğrenci alıyoruz. Sanat eğitimi alacak gençlerin genç yaşta eğilmeleri çok önemli. Yalnız, buralara konusunda iyi eğitilmiş öğretmenler de gönderebilmeliyiz. Kitap, kitaplık ve yayınlar konusunda destek vereceğiz. Ayrıca diğer konularda da üniversitenin ilgili birimleriyle görüştükten sonra her türlü desteği sağlamaya çalışacağız."
       Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi: "Güzel bir girişim ama çok sistemli bir altyapısının olması gerekiyor. Öğretmen ve program açısından düzenli ve yeterli olmalı. Programın uygulamasında yardımcı olabiliriz."
       Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Atilla Atar: "Gayet olumlu bir gelişme. Güzel sanatlar liselerinin tüm illerde bulunması gerektiğine inanıyorum. Destek olabileceğimiz konuları burada tartışıp somut birşeyler ortaya koyabiliriz."
       Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan: "Güzel sanatlar lisesi Türkiye için önemli bir proje ama uzmanlarıyla, malzemeleriyle gerçek anlamda bir güzel sanatlar lisesi olması gerekir. Biz ÇYDD olarak birçok okul projesi içindeyiz ancak, bu projeye de elimizden geldiğince destek oluruz
       Türkiye Eğitim Gönüllüleri Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen: "Takdre şayan bir girişim. Vakıf olarak yanındayız. Arkadaşlarımızla da görüşüp, bir bilgisayar donatımlı grafik atelyesi donatabiliriz."
       Türkiye Kırtasiyeciler Derneği eski Başkanı: "Dernek olarak okulun her türlü kırtasiye ihtiyaçlarını karşılarız."

       Bağışlar için hesap numaraları
       Ziraat Bankası Merkez Şubesi
       30440/102671

       Emlak Bankası Diyarbakır Şubesi
       234395

       Bilgi için 0412 2218141 - 0412 2211821