The Others Buffalo’dan kurtuluş yok!

Buffalo’dan kurtuluş yok!

18.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buffalo’dan kurtuluş yok!

Buffalo’dan kurtuluş yok


Gözaltındaki Romano’nun et verdiği şirket, adını değiştirerek girdiği TSK’nın yeni et ihalelerini kazandı


       Hindi eti", “balık eti" adı altında Türkiye’ye getirilen bozuk buffalo ya da sığır etini ordu birliklerine satan şirketin, adını değiştirerek, orduya et satmayı sürdürdüğü belirlendi.
       Türkiye’ye kaçak et soktuğu iddiasıyla geçen hafta gözaltına alınan İshak Romano’ya ait İnter Gıda’nın “ton balığı" diye ithal ettiği etleri Ege Ordu’ya pazarlayan Ettat Göncüoğlu, 1998’de Milli Savunma Bakanlığı tarafından kara listeye alındı. Orduya bozuk et sattığı için teminat mektubu da yakılan şirket faaliyetini durdurdu. Ettat Göncüoğlu’nun sahibi olan Selim ve Selçuk Göncüoğlu kardeşler söz konusu şirketin yerine “SMS" isimli yeni bir şirket kurdu.
       Şirket geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Daire Başkanlığı’nın askeri birliklerin et ihtiyacını karşılamak için açtığı ihalelere katıldı. Şirket Ankara, Bursa ve İstanbul’da iki bölgenin 3 bin 500 tonluk ihalesini kazanarak, ordu birliklerine yeniden et satmaya başladı. Şirketin askeri birliklere teslim etmeye başladığı etlerin bozuk buffalo ya da sığır eti olabileceği öne sürüldü.

       Tarım Bakanı açtı
       Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, şirketin kimlere ait olduğunu denetleme yetkisinin kendilerine ait olmadığını belirtmekle yetinirken, söz konusu şirketin ihale aldığını yalanlamadı.
       Sektör yetkilileri de SMS’nin son yıllarda olağanüstü bir büyüme içinde olduğuna dikkat çekerek, şirketin İstanbul Kadıköy’de küçük bir büroya sahipken, kısa sürede Altunizade’deki malikane gibi yeni bir büroya taşındığını söyledi.
       SMS’nin Erzurum’daki küçük kombinasını 3 milyon dolarlık (yaklaşık 2 trilyon lira) bir yatırımla hem yenilediğini, hem de büyüttüğünü belirten sektör yetkilileri, kombinanın açılışını ise 27 Ekim’de Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp’in yaptığını söyledi.