The Others Buse’nin hedefi Olimpiyatlar

Buse’nin hedefi Olimpiyatlar

28.02.2016 - 20:44 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyükler ve Gençler Salon Atletizm Şampiyonası’nda, 1.71 derece ile Türkiye Şampiyonu olan Kıbrıslı Türk Buse Savaşkan, 'Yarışlara iyi hazırlandıklarını ve şampiyon olacağını hissettiğini' söyledi.

Buse’nin hedefi Olimpiyatlar

Buse’nin hedefi Olimpiyatlar

Haberin Devamı

Türkiye Büyükler ve Gençler Salon Atletizm Şampiyonası’nda, 1.71 derece ile Türkiye Şampiyonu olan Kıbrıslı Türk Buse Savaşkan, 'Yarışlara iyi hazırlandıklarını ve şampiyon olacağını hissettiğini' söyledi.

Bundan sonraki hedefinin Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olmak olduğunu anlatan Savaşkan'ın en büyük hayali ise ülkesini Olimpiyatlarda temsil etmek.

Antrenörü Çilem Esenyel ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Buse Savaşkan önceki gün katıldığı BRT'de ekranlarında da, 'Yarışlara iyi hazırlandıklarını ve şampiyon olacağını hissettiğini' söyledi.

21-22 Mart'ta Liselerarası Atletizm yarışlarına katılacaklarını anlatan Savaşkan, 'Burada da en iyi dereceyi alacaklarını' ifade etti. Antrenör Çilem Esenyel ise bu süreçte Federasyonun ve hükümetin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Buse’nin hedefi Olimpiyatlar

SAHİP ÇIKILMIYOR: Bu arada KKTC'nin gururu olan Buse Savaşkan'a Spor Dairesi'nin yeterince destek olmadığı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre Buse'nin ihtiyaçları 'zor şartlar altında' tamamlanıyor. Spor ambargosundan bahsedilen bir dönemde Spor Dairesi'nin uluslararası arenada Kıbrıslı Türkleri temsil eden Buse'ye yeterince destek olmaması şaşırtıcı olarak değerlendiriliyor. Atletizm Federasyonu'nun ise Buse'ye yardım sözü verdiği öğrenildi.