The Others Buzluktan tazminat çıktı

Buzluktan tazminat çıktı

24.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buzluktan tazminat çıktı

Buzluktan tazminat çıktı


Müdürün bir saat boyunca buzluğa kapattığı küçük Leyla’nın ailesi Mc Donald’s aleyhine tam 150 milyar liralık tazminat davası açıyor


       İngiltere’de bu ay içinde üzerine kahve dökülen 20 müşterisi tarafından hakkında yaklaşık 480 bin sterlinlik tazminat davası açılan Mc Donald’s’a şimdi de Türkiye’den bir dava geliyor. Beylikdüzü’ndeki McDonald’s’ın önünde mendil sattığı için derin dondurucuya konulan Leyla Alkış’ın (10) babası Latif Aktaş, Mc Donald’s’a 150 milyar liralık tazminat davası açacaklarını söyledi.

       Amcası sattırıyor
       İlkokul öğrencisi Leyla, önceki gün kağıt mendil satmak için amcası Lokman Alkış ile Mc Donald’s’ın önüne geldi. Ancak, müessese yetkilileri uzaklaşmaları konusunda uyarınca amca Alkış, kimseye rahatsızlık vermediklerini söyledi.
       Mc Donald’s çalışanları, daha önce birkaç kez derin dondurucuya koydukları Lokman Alkış’ı tartaklamaya başladı. Müessese müdürü İnal Ünal ve garson Vedat Beşli de Leyla’yı derin dondurucuya kapadı. Küçük kızın çığlık seslerini duyan müşteriler Leyla’nın çıkarılması için yetkililerle tartışmaya başladı.

       Öldürmeye teşebbüs
       Olay yerine polis çağrılması üzerine Leyla Alkış bir saat sonra buzluktan çıkartıldı. “Amaçlarının öldürmek değil, ufak bir şaka yapıp kızın gözünü korkutmak olduğunu" söyleyen Ünal ile Beşli “adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

       ‘Az kalsın kızımı öldüreceklerdi’
       Leyla Alkış ve babası Latif dün Beylikdüzü Mc Donald’s’ın önüne gelerek bir açıklama yaptı. Olayı ‘canilik’ olarak değerlendiren Alkış, “Kızımı dolaba atmışlar, ışığı da söndürmüşler. Çıkardıklarında donmak üzereymiş, dili tutulmuş. Dolapta ölümü beklediğini söyleyen kızım şoktan dün sabaha kadar uyuyamadı" diye konuştu.
       Mc Donald’s Halkla İlişkiler Müdürü Serap Gökçebay, “Büyük üzüntü duyduk. Böylesi bir davranış kabul edilemez. Olaya sebebiyet verenlerin ilişkileri derhal kesilecektir. Kimseye bir zarar gelmemiş olması en büyük tesellimizdir" dedi.