The Others Çakıcı: 'Hesabını soracağım'

Çakıcı: 'Hesabını soracağım'

26.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çakıcı: 'Hesabını soracağım'

Çakıcı: Hesabını soracağım


Fransa'dan bir mesaj yayınlayan Çakıcı, Bayrampaşa'da yeğeni ve adamlarını öldüren gruba, 'yanınıza bırakmayız' tehtidi savurdu


       Marsilya Les Baumettes cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, Bayrampaşa Cezaevi'nde yeğeni Ali Gürsel'in ve altı kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışma için "yanlarına bırakmayacağız" içerikli bir açıklama gönderdi. Açıklamada ayrıca, olayın başında çatışmadaki diğer taraf olarak ismi geçen yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker'in kendisine yazdığı mektuptaki "Ben yapmadım ağabey" sözlerine inandığını da vurgulayan Çakıcı, "Hedef şaşırtma amaçlanarak; olay 'orijinimiz aynı olan bir gruba' yönlendirmeye çalışılmaktadır" dedi.
       Çakıcı dün Fransız avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı ve imzalı açıklamada, Bayrampaşa cezaevindeki hesaplaşmaya ilişkin tepkisini verdi. Çakıcı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer veriyor:
       "Bayrampaşa cezaevinde, dışardan birkaç grup kaynaklı kahpece tezgahla, bir kiralık katil tarafından yeğenim Ali Gürsel vurulmuştur. Ali Gürsel'in iki arkadaşı, içerdeki çatışmada Hakan Çillioğlu grubundan 4 kişiyi öldürüp, üç kişiyi yaralamı; açıkça çıktığı belli olan çatışmada kendileri de hayatlarını kaybetmiştir.
       Bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendirmekte ve hedef şaşırtma amaçlanmaktadır; olay 'orijinimiz aynı olan bir gruba' yönlendirmeye çalışılmaktadır.
       'ADAM OLAN', Hakan Çillioğlu denen taşaron tetikçiye ve ortada kalan 4 ölü ve 3 yaralıya SAHİP ÇIKAR. İşin arkasında Hakan Çillioğlu'na tetik çektiren grupların başındakiler, Alaattin Çakıcı ismini asla unutmasınlar!"
       Açıklamayı yayınlayan avukatları Jacques Verges, Jean Luc Keita ve Luc Febraro'nun yorumuna göre, Çakıcı bu mesajıyla kendi "grubunu" hedef alanlara "Yanlarına bırakmayacağız!" mesajı gönderiyor. Çakıcı'nın avukatları, ünlü babanın Bayrampaşa cezaevindeki kanlı hesaplaşmadan "kimi" ve hangi "grubu" sorumlu tuttuğu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.
       Çakıcı'nın rakiplerine verdiği bu gözdağının merkez üsleri cezaevleri olmaya başlayan mafya savaşında, önümüzdeki günlerde yeni bir evreye girilebileceğinin ve yeni çatışmaların ipuçlarını verdiği belirtiliyor.