The Others Çamuru çocuklar getiriyor!

Çamuru çocuklar getiriyor!

30.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çamuru çocuklar getiriyor!

Çamuru çocuklar getiriyor


       Sağlık Bakanı Osman Durmuş, çocukların çamurun içinde oynayıp, çadırkente gelmeleri nedeniyle çadırların çevresinin çamurlu olduğunu belirterek, "Ayrıca zehirli atık olmadıktan sonra çamurun insan sağlığına hiç bir zararı yoktur" dedi.
       Durmuş, beraberinde 80 ilin Sağlık Müdürü olduğu halde Bolu'ya gelerek, depremzedelerle görüştü. Karaçayır Mahallesi'ndeki çadırkenti ziyaret ederken, burada grip aşısı isteyen depremzedelere gribin vitamin takviyesiyle tedavi edilmesi gerektiğini belirten Durmuş, "İlaç olmaz, vitamin takviyesi lazım ve soğuktan korunmak lazım" diye konuştu.
       Durmuş'un beraberinde getirdiği, üzerinde Sağlık Bakanlığı logosu bulunan mont, kaban ve battaniyeler de depremzedelere dağıtıldı. Karaçayır mahalesindeki dağıtım sırasında izdiham yaşandı.
       Ağır hasarlı konutların bulunduğu Veciz sitelerinin yanındaki çadırkenti de ziyaret eden Durmuş'un önüne çıkan çocuklar, mont ve eldiven, Celal Dışlı adındaki 85 yaşındaki bir depremzede ise rahatsızlığı için ilaç istedi.
       Durmuş çadırkentteki çadırları teker teker dolaşarak, depremzedelerin ihtiyaçlarını sordu. Depremzedelerden bazıları yardım talebini redderken, bazıları ise gözü yaşlı şekilde ihtiyaçlarını dile getirdiler.
       Çadırkentin neden bu kadar çamurlu olduğunu soran bir gazeteciye, Durmuş, "Çadırkentin zeminine altyapı için mıcır döşenmiş. Ama görüyorsunuz, çocuklar çamurun içinde oynayıp, çadırkente geliyorlar. Ayrıca zehirli atık olmadıktan sonra çamurun insan sağlığına hiç bir zararı yoktur" yanıtını verdi.